vineri, mai 24, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Cel mai bătrân arbore din lume. Are peste 6 mii de ani, se află în Africa de Sud, are o circumferință de peste 33 de metri, iar ramurile se întind până la 22 de metri lungime. Copacul baobab

Baobabul este una dintre cele mai mari specii de arbori care cresc pe Terra. Are un trunchi extrem de gros, fibros și umed. Pulpa fructelor sale este comestibilă, fiind cunoscute sub numele de „pâinea maimuței”. .

Cunoscut drept The Pub Tree („Copacul Pub”), acest bar unic construit în scoarța unui baobab se află în orașul Modjadjiskloof, Africa de Sud și este una dintre cele mai mari atracții ale regiunii Limpopo. Toată lumea este de acord că acesta este cel mai gros copac de pe întregul continentul african și suficient de încăpător pentru a se construi un adevărat pub în interiorul său.

Arborele masiv are o circumferință de peste 33 de metri, iar ramurile se întind la până 22 de metri lungime. Copacul Baobab din Africa de Sud este cunoscut ca fiind cel mai mare copac Baobab din lume, cu o vârsta incredibila de 6000 de ani

După ce baobabul trece de vârsta de 100 de ani, trunchiul său se despică natural în două părți, fiecare cu scorburi interioare. Pasajul dintre cele două bucăți ale trunchiului a fost transformat într-un pub în anul 1933.

Spațiul a fost transformat, astfel, într-un bar confortabil, cu tavanul aflat la 4 metri înălțime și bănci de lemn pentru 15 persoane. Rafturile sunt pline de suveniruri și amintiri din istoria de zeci de ani a barului care, în prezent, este proprietatea familiei Van Heerden. Aceștia oferă și locuri de cazare pentru doritori.

Vizitatori pot juca darts, cela mai popular joc de bar sau se pot relaxa afară, la una dintre mesele aflat sub ramurile îmbelșugate ale baobabului bătrân de 6000 de ani.

Localnicii au o legenda care spune ca baobab-ul l-ar fi supărat pe Dumnezeu si acesta pentru a-l pedepsi l-a plantat invers. Daca vedeti un baobab iarna atunci veti intelege la ce se refera legenda. Crengile goale arata ca o masa de radacini indreptate spre cer in loc sa fie sub pamant. Acesti copaci traiesc mult fara a fi deranjati prea mult si de aceea pot creste foarte mult in dimensiuni. Baobabul din Sunland este cel mai mare din lume si are o circumferinta de aproape 47 de metri si o inaltime de 22 de metri.

Foarte interesant și..  Uitati-vă bine la ei! Se pregătesc să conducă lumea

Avand o varsta de 6000 de ani acest baobab sigur nu mai poate fi numit tanar. Este mai vechi decat piramidele din Giza, iar atunci cand a rasarit, Sahara era inca plina de verdeață si totusi arata foarte bine si in zilele noastre. El reprezinta principala atracția turistica din Modjadjiskloof, provincia Limpopo.

Copacul se afla acum sub îngrijirea familiei van Heerdens si ei au fost cei care in 1993 au început sa-l curețe de materialele depuse, descoperind in interior urme al indigenilor precum si a primilor colonizatori albi din Africa de Sud. Dupa terminarea curățeniei au obținut in interior o podea naturala cam la 1 metru sub nivelul solului.

 

Au taiat o ușă in scoarta copacului si au facut in interior un bar care poate gazdui pana la 60 de persoane. Daca vreti sa vizitati baobabul trebuie sa stiti ca barul este deschis tot timpul anului, dar il puteti vedea inflorit numai in martie si septembrie. De asemenea el gazduieste si multe tipuri de pasari printre care si doua perechi de bufnite. Citeste mai multe pe turistick.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.