joi, aprilie 11, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Copiii se expun la diverse pericole atunci când navighează pe internet de la vârste fragede.5 dintre acestea sunt foarte importante.

Mediul online poate fi periculos pentru toată lumea, dar copiii și adolescenții sunt cei care sunt deosebit de vulnerabili.De la prădători cibernetici la postări pe rețelele sociale care pot reveni să-i bântuie mai târziu în viață, pericolele online pot avea consecințe grave, costisitoare sau chiar tragice uneori.Internetul nu este doar o sursă de informații, ci și un mediu care conectează aproape fiecare aspect al vieții noastre. Copiii își pot expune, fără să vrea, familiile amenințărilor de pe internet, de exemplu, prin descărcarea accidentală de programe care le-ar putea oferi acces persoanelor neautorizate la contul bancar al părinților sau la alte informații sensibile.

Protejarea copiilor pe internet este o chestiune de conștientizare – a ști ce pericole pândesc și cum să îi protejăm împotriva lor.Pe măsură ce generația tânără devine din ce în ce mai pricepută la tehnologie și depinde de internet, ei sunt expuși diferitelor părți rău intenționate a internetului.

Hărțuirea cibernetică este, din păcate, o experiență comună pentru copiii care folosesc internetul și, în special, pentru adolescenți.Hârțuirea cibernetică include frecvent trimiterea, postarea sau distribuirea de conținut negativ, dăunător, fals sau răutăcios despre altcineva. Uneori implică împărtășirea informațiilor personale sau private despre altcineva care provoacă jenă sau umilire.

Copiii sau adolescenți se pot confrunta cu probleme de sănătate mintală.Tehnologia nu este întotdeauna benefică pentru sănătatea ta mintală. Copiii sunt deosebit de vulnerabili la aceste riscuri, cum ar fi dependența de internet și consecințele asociate și din lumea reală, cum ar fi anxietatea și depresia.

În mod similar, petrecerea timpului online poate afecta și sănătatea fizică a copilului dumneavoastră. Poate cauza sau contribui la o multitudine de probleme, cum ar fi vederea încordată/încețoșată, dureri de gât și de spate și hipertensiune arterială. Un studiu a constatat că, cu cât oamenii petrec mai mult timp online, cu atât este mai probabil să aibă sau să se plângă de anumite probleme de sănătate.

Foarte interesant și..  Declarație cutremurătoare a unui copil din Turcia: „Acesta e cel care m-a omorât!”

Escrocherii online.

Copiii pot cădea cu ușurință în aceste escrocherii, mai ales dacă nu știu la ce să se uite; asigurați-vă că îi învățați pe copilul dumneavoastră despre înșelătoriile obișnuite și despre ce pot face pentru a le evita.În mod similar, copiii pot împărtăși sau compromite siguranța informațiilor private fără a-și da seama de pericolele de a face acest lucru.

Copiii se pot confrunta pe internt cu conținut care conține inadecvat pentru vârstele lor.Internetul este plin de imagini, videoclipuri și informații care sunt nepotrivite pentru copii.Din păcate, copiii cu vârsta de 8 și 9 ani întâlnesc frecvent conținut neadecvat online.Iar aceste lucruri pot afecta în consecință dezvoltarea lor.

Există multe efecte pozitive și negative asupra copiilor care folosesc internetul de la o vârstă fragedă. Dintre pericolele internetului pentru copii, noi considerăm aceste 5 cele mai importante.

Articole asemănătoare