Coreea de Nord a testat bomba cu hidrogen, dar muntele din zona în care s-a produs explozia este în pericol de prăbușire - Infoalert.ro
Connect with us

Diverse

Coreea de Nord a testat bomba cu hidrogen, dar muntele din zona în care s-a produs explozia este în pericol de prăbușire

Published

on

RECOMANDARE
VIDEO |Scene terifiante în Anglia: „Este cel mai violent atac petrecut pe pământ britanic”. Un arbitru a fost bătut şi călcat în picioare de zeci de jucători la un meci între două echipe de turci

Testul nuclear efectuat de Coreea de Nord a generat alunecări masive de teren în zona exploziei. Muntele din poligonul unde a explodat bomba cu hidrogen este în pericol să se prăbușească. Există riscul răspândirii radiațiilor și al materialelor radioactive.

În zona respectivă, regimul de la Phenian a efectuat cinci teste cu bombe nucleare de mare putere, iar un cercetător chinez declară că o detonare ulterioară ar putea duce la colapsul întregului munte.

Cel de-al șaselea test nuclear nord-coreean a provocat un cutremur cu magnitudinea 6,3, au precizat seismologilor americani. A urmat un alt seism cu magnitudinea 4,1, ceea ce a ridicat problema unei posibile prăbușiri a sitului și a răspândirii de materiale radioactive în atmosferă.

Imaginile de pe site-ul 38 North al Universității Johns Hopkins din Washington arata schimbări majore în spațiul în care s-a făcut ultimul test.

„Aceste modificări sunt mai numeroase și mai întinse decât cu prilejul primelor teste desfășurate anterior de Coreea de Nord”, au notat specialiștii de la 38 North.

„Nu pare să fie semnul unui crater de prăbușire așa cum a sugerat replica ce a urmat testului”, au mai precizat ei.

Seul-ul a estimat energia degajată la 50 de kilotone, dar cercetătorii americani afirmă că puterea testului a fost de 100 de kilotone sau mai mult.

Sursa: digi24.ro

loading...

Diverse

Descoperire uimitoare: în organismul uman există atomi proveniți din alte galaxii!

Published

on

By

RECOMANDARE
Singura ființă nemuritoare de pe Pământ. Întinerește când vrea ea

Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire extraordinară. Conform unui studiu recent, publicat în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, mai mult de o jumătate din materia Căii Lactee și implicit jumătate dintre atomii care intră în componența corpurilor oamenilor, ar putea proveni din exteriorul galaxiei noastre.

Astrofizicienii de la Northwestern University (SUA, Illinois) au realizat simulări pe un supercomputer, identificând astfel un fenomen cosmic numit transfer intergalactic, care a dus la descoperirea unor aspecte neștiute din evoluția galactică, scrie sciencealert.com.

Astrofizicienii au constatat că exploziile colosale ale supernovelor pot expulza cantități imense de materie din propriile galaxii. Atomii pot fi propulsați, în acest fel, cu o forță suficient de mare pentru a parcurge distanțele imense de la o galaxie la alta. Datorită acestor fenomene, galaxia noastră, Calea Lactee, a „importat” materie provenită de la alte galaxii și, desigur, a și „exportat” gigantice cantități de atomi, în urma exploziilor propriilor supernove.

După cum remarcă conducătorul studiului, Daniel Anglés-Alcázar, în organismul fiecărui om există un număr de atomi proveniți din galaxiile vecine, deci, ne-am putea considera, fie și parțial, „călători prin spațiu” sau „imigranți extragalactici”. Citeşte mai mult pe cunoastelumea.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***