Cristian Tudor Popescu: „In 2018 se va ajunge la ciocniri in strada. Nu exista cale de acceptare pentru ceea ce propune guvernul PSD-ALDE”! - Infoalert.ro
Connect with us

DE ACTUALITATE

Cristian Tudor Popescu: „In 2018 se va ajunge la ciocniri in strada. Nu exista cale de acceptare pentru ceea ce propune guvernul PSD-ALDE”!

Published

on

RECOMANDARE
Iţi miroase gura? Cum poți scăpa de acest lucru stânjenitor

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu considera ca Romania va trece printr-o situație similară celei din decembrie 1989, iar guvernarea PSD-ALDE va ajunge la „coliziunea cu marea masa, in strada”.

Oricum se va ajunge la coliziune, se va ajunge la ciocnire. Pentru ca finalmente, toate aceste politici – pe cat de brutale, pe atat de prostesti, de incompetente – ale acestei puteri vor duce la coliziunea cu marea masa, in strada.

Dar eu as vrea sa nu se ajungă pana la faza disperării buzunarului si burții. Pentru ca am mai văzut asta pe vremea lui Ceaușescu. Se va ajunge la asta. Aceste măsuri economice pe care le ia acest guvern vor duce in mod clar la sărăcirea populației, prin creșterea preturilor, la inflație – deja se întâmpla lucrul acesta -, oamenii or s-o ducă mai rău și atunci tot vor ieși în strada!

Dar eu as vrea ca cetățenii acestei tari sa iasă în strada pentru niște idealuri care nu țin de interesul material și sa câștige aceasta bătălie cu puterea abuziva pe terenul legilor justiției. Pentru ca acolo nu e vorba de salarii, de pensii, nu e vorba de mâncare și de băutura. Este vorba de niște principii, de ceea ce diferențiază, în ultima instanta, oamenii de animale.

Sper ca aceasta atmosfera de rezistenta, de neacceptare a prostirii în fata și a brutalității din partea actualei guvernări sa continue sa se prelungească și în ianuarie și cât o sa fie nevoie, pentru ca nu exista cale de acceptare pentru ceea ce propune acest guvern – care, de altfel, nici nu vor sa negocieze, își exprima, de cate ori pot, disprețul fata de cei care ies in strada”, a spus jurnalistul.

Sursa: caplimpede.ro

loading...

DE ACTUALITATE

Astăzi, 14 ani de la Explozia de la Mihăilești din Județul Buzău. Video necenzurat

Published

on

RECOMANDARE
Planta cu o mie de virtuți. Este recomandată de medici pentru tratamentul bolilor digestive, a sistemului nervos sau afecțiunilor respiratorii

„Explozia de la Mihăileşti” este denumirea generică sub care este cunoscut cel mai mare dezastru produs pe şoselele din România. Un camion cu azot a explodat, pe 24 mai 2004, pe drumul European 85, la Mihăileşti, în judeţul Buzău, deflagraţia soldându-se cu 18 morţi şi 13 răniţi mutilati pe viata.

În semn de cinstire a memoriei celor şapte eroi pompieri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău va organiza o manifestare comemorativă la monumentul închinat acestora din localitatea Mihăileşti aducând un omagiu celor care au murit.

Este vorba despre: maior post mortem – Mihalache Doru-Mihai, sublocotenent post mortem – Necula Romeo, sublocotenent post mortem – Manta Valentin Cezar, sublocotenent post mortem – Jianu Nicolae, sublocotenent post mortem – Stan Silviu, sublocotenent post mortem – Medeleanu Georgian, sublocotenent post mortem – Oprea Florentin Valentin.

– FILMUL cumplitului eveniment din urma cu 14 ani.

24 MAI 2004. Luni dimineață, ora 05:30. Mijește de ziuă. Un caminon încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu se răstoarnă pe DN2, în curba de la intrarea în localitatea Mihăilești.

De la Buzău, două autospeciale ale pompierilor pornesc spre locul accidentului. Militari în termen de până în 25 de ani, treziți din somn de alarma de pe strada Bistriței, se îmbracă în grabă în cabinele mașinilor cu girofar și așteaptă să ajungă la scena accidentului.

La scurt timp, de la Buzău, pleacă spre locul cu pricina reporterul Elena Popescu și cameramanul Ionuț Barbu, anjagați ai Antenei 1.

Aglomerația creată de traficul blocat face ca zeci de localnici curioși să se adune în jurul mastodontului răsturnat pe partea dreapta a drumului.

La 05:49, în timp ce pompierii izolează zona, încărcătura TIR-ului se aprinde, generând o explozie violentă. Optsprezece oameni sunt sfârtecați de suflul deflagrației. Bilanțul victimelor  arată că și-au pierdut viața șapte pompieri, trei localnici și doi jurnaliști – Elena Popescu și Ionuț Barbu.

Părți din trupurile morților se amestecă cu pământul reavăn scos la suprafață de explozia care a format un crater de 6 metri adâncimeși 21 de metri circumferință.

Bucăți din caroseriile mașinilor umlute cu apă și spumă sunt proiectate la sute de metri distanță, spărgând acoperișurile caselor din zonă.

Pe la 06.00, la faţa locului apar echipaje ale poliţiei buzoiene, urmate de specialişti de la Protecţia Civilă. Sunt șocați de ce văd. Zeci de jandarmi strâng rămășițele trupești ale oamenilor pulverizați de explozie.  Colegul lor, șef de post la Mihăilești, se zbate între viață și moarte, cu răni pe tot corpul. A avut zile. După o comă profundă, reușește să-și revină și este supus unor operații chinuitoare care îl vor schimba pe vecie.

La doar cinci ore de la producerea exploziei, ancheta de la faţa locului se închide iar buldozerele şi excavatoarele încep astuparea craterului şi repararea şoselei.

RECOMANDARE
Cel mai norocos primar! Soția primește cadouri cash, iar „ăla micu” câștigă la păcănele

Pe 24 mai 2004, la 32 de kilometri de Buzău, 18 oameni își pierdeau viața în cel mai cumplit accident petrecut vreodată pe șoselele din România. Vinovații de producerea tragediei, cei trei reprezentanți ai firmelor care au asigurat transportul și livrarea azotatului de amoniu, au fost condamnați la câte patru ani de închisoare.

Un clip infiorator cu imagini  socante din acea zi neagra, puteti vedea aici. 

Surse: reporterbuzoian.ro youtube.com adevarul.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***