miercuri, octombrie 4, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Cristian Tudor Popescu: „O sa va spun ceva greu de inghitit..”. Motivul incredibil pentru care romanii nu mai fac copii

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că natalitatea e condiționată de siuația economică, dar nu în sensul așteptat: cu cât oamenii sunt mai mulțumiți de viața lor, cu atât sunt mai puțin dispuși să aibă copii. El a dat exemplul Finlandei, o țară prosperă din punct de vedere economic, dar în care natalitatea a scăzut foarte mult.

„Copiii se fac pentru părinți. Dacă îmi spuneți mie că cei care fac copii au în cap perpetuarea speciei sau demografia României… O să vă spun ceva greu de înghițit. Oamenii fac copii când au un grad ridicat de insatisfacție în legătură cu propria lor existență în această viață”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Când oamenii au o viaţă foarte încărcată, foarte completă profesional, sentimental, personal, nu mai simt nevoia să facă copii. Cei care fac copii mulţi sunt săraci, nemulțumiți în raport cu societatea, care nu au reuşit să realizeze lucrurile pe care le-au dorit şi încearcă să trasfere ratarea lor copiilor: să facă el/ea ce nu am făcut eu, să aibă el/ ea ce nu am avut eu şi mai ales să am un sprijin la bătrâneţe”, a adăugat jurnalistul.

„Într-o ţară că Finlanda, bătrânii nu au nevoie de copii, n-au nevoie de toiagul bătrâneților lor. Au bani din pensie. Să vedem spre ce duce această grijă excesivă a statului faţă de anumite categorii de cetăţeni”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

digi24

Foarte interesant și..  A slăbit 18 kilograme cu APĂ caldă - Dieta garantată de o farmacistă din Japonia

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.