Spațiul poate fi ultimul frontieră, dar când vine vorba despre mâncare, viața în microgravitație lasă încă mult de dorit și se pare că așa a fost mereu.
Prima masă în spațiu a fost mâncată de Yuri Gagarin în timpul primei călătorii a umanității în orbită.
Yuri Gagarin, primul om care a ajuns vreodată în spațiu
În 1961, cosmonautul Gagarin a devenit primul om ajuns în spațiu, completând o orbită unică a Pământului în 108 minute.
Capsula spațială Vostok 1 a lui Gagarin a fost echipată cu provizii pentru 13 zile, în caz că retroracheta ar fi eșuat și ar fi trebuit să aștepte până când descompunerea orbitală naturală să-l aducă înapoi pe Pământ, dar aceasta a fost o bună ocazie de a testa alimentele în spațiu.
În ciuda testelor efectuate, oamenii de știință nu știau sigur dacă funcțiile de bază precum mestecatul și înghițitul ar putea fi realizate în microgravitație.
Regula de bază în spațiu: mâncare „fără firimituri”
Regula de bază a fost „fără firimituri”, așa că soluția a constat în alimente care puteau fi transformate în pastă și plasate în tuburi metalice asemănătoare pastei de dinți.
În ciuda faptului că a fost în orbită timp de mai puțin de două ore, Gagarin a…
Continuarea articolului pe playtech.ro