Cum poți salva pe cineva care are un accident vascular cerebral? Dați mai departe. Nu se știe când cineva poate avea nevoie de aceste informații vitale - Infoalert.ro
Connect with us

LIFE

Cum poți salva pe cineva care are un accident vascular cerebral? Dați mai departe. Nu se știe când cineva poate avea nevoie de aceste informații vitale

Published

on

RECOMANDARE
Se pregătesc cele mai mari amenzi văzute vreodată în România celor cu mașinile pline de noroi pe șosele sau care folosesc gesturi obscene în trafic

Un simplu ac poate salva viața unei persoane care suferă un accident vascular cerebral. Acest sfat este dat de un profesor chinez care susține că putem interveni în cel mai scurt timp când vedem că o persoană se confruntă cu un astfel de atac. Păstrați-vă calmul și nu uitați sa sunați înainte la 112. Pana la sosirea ajutorului specializat, indiferent unde este victima, nu o mișcați. Potrivit www.healthyfoodhouse.com, citat de jurnalul.ro puteți utiliza un ac obișnuit sau acul unei seringi.

Țineți acul deasupra unei surse de foc pentru a-l steriliza și utilizați-l apoi pentru a înțepa vârfurile celor 10 degete de la mâini.

Nu este nevoie să cunoașteți principii ale acupuncturii, trebuie să existe o distanță de câțiva milimetri între unghie și locul înțepăturii

Înțepați astfel încât sângele să înceapă să curgă.

Dacă sângele nu începe să picure, întindeți și presați pentru a-l face să curgă.

Când toate cele 10 degete sângerează, așteptați câteva minute. Veți observa că victima își va reveni.] Dacă gura victimei este încleștată, masați-i urechile până când se înroșesc.

Înțepați cu același ac zona moale a urechilor, astfel încât să curgă două picături de sânge din fiecare ureche. Câteva minute mai târziu, gura victimei va reveni la normal.

Când persoana își revine, poate fi trimisă la spital.

Care sunt simptomele care anunța un atac cerebral?

Victima unui accident cerebral poate fi alertă, confuză sau comatoasă. Unele victime nu pot vorbi, altele pot prezenta convulsii sau dureri de cap. De asemenea, victima poate acuza amorţeală sau paralizie pe o parte din corp, ameţeli, tulburări de vedere sau incapacitatea de a vorbi.

Rugaţi victima să vă arate dinţii sau să zâmbească. În mod normal, ambele părţi ale feţei se mişcă uniform. La victima unui accident cerebral, una dintre părţi nu se mişcă la fel ca cealaltă.

Rugaţi victima să-şi ridice braţele în faţă şi să le menţină timp de 10 secunde. În mod normal, îşi poate susţine braţele în acelaşi mod. Victima unui accident cerebral nu-şi poate ridica unul din braţe sau acesta cade mai repede decât celălalt.

Alte simptome

Probleme de vedere – un posibil simptom este apariţia vederii înceţoşate sau duble şi chiar pierderea abilităţii de a vedea cu un ochi.

Dificultăţi în a vorbi – adesea, înaintea unui atac cerebral, persoana poate experimenta atât probleme în a vorbi, cât şi în a înţelege ceea ce i se spune.

Amorţirea braţelor şi picioarelor – slăbirea, amorţirea sau chiar paralizarea membrelor sunt simptome asociate cu apariţia accidentelor vasculare cerebrale. Pentru a verifica dacă muşchii tăi sunt slăbiţi, menţine ambele braţe întinse, cu palmele în sus, timp de 10 secunde. Căderea unui braţ indică o slăbiciune musculară. De asemenea, poţi încerca să ridici fiecare picior în parte, ţinând ochii deschişi.

Slăbirea muşchilor unei părţi a feţei – dacă atunci când zâmbeşti sau îţi arăţi dinţii, o parte a feţei nu se mişcă, acest lucru ar putea indica riscul apariţiei unui atac cerebral.

Ameţeli, pierderea echilibrului, greaţa, dificultăţi în a merge – sunt simptome care ar putea indica mai multe afecţiuni sau ar putea caracteriza o persoană în stare de ebrietate. Cu toate acestea, ele pot indica şi apariţia unui atac cerebral.

Migrenele – dr. Seemant Chaturvedi, profesor de neurologie la Şcoala de Medicină a Universităţii de Stat Wayne sfătuieşte tinerii care experimentează dureri de cap şi alte simptome care prevestesc un atac cerebral să efectueze un consult neurologic sau un RMN pentru a nu exista erori de diagnosticare. Migrenele care semnalează apariţia unui accident vascular cerebral sunt mai frecvent întâlnite în cazul femeilor.

Durerile care apar din senin – acestea pot viza braţele, picioarele, pieptul, o parte a feţei. Deşi nu sunt simptome tipice atacului cerebral, ele trebuie luate în considerare mai ales de femei, deoarece ele au de 62% mai multe şanse de a experimenta simptome atipice afecţiunii decât bărbaţii. Dintre acestea, durerile sunt cele mai frecvente.

Oboseala, slăbiciunea, dezorientarea şi schimbări ale stării mentale – sunt simptome care apar mai des în cazul femeilor, decât la bărbaţi.

Sughiţul – poate indica apariţia unui accident vascular, atunci când este afectat centrul respiraţiei din creier.

RECOMANDARE
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sâmbăta Morţilor şi Rusalii. Ce păţesc cei care nu ţin această mare sărbătoare

Palpitaţiile şi imposibilitatea de a respira – sunt alte simptome care apar mai des în cazul femeilor.

Până la sosirea ajutorului calificat menţineţi căile aeriene libere. Dacă victima are convulsii, aveţi grijă să nu se lovească. Dacă victima este inconştientă, aşezaţi-o în poziţia laterală de siguranţă si incercati sfaturile prezentate mai sus.

Citeste mai multe aici si aici.

loading...

Diverse

Mai toți o calcă în picioare, însă este cel mai bun tratament pentru vindecarea înțepăturilor de insecte

Published

on

By

RECOMANDARE
Dieta anti-îmbătrânire a Anei Aslan. Ce mânca zilnic femeia care a descoperit elixirul tinereţii

Deși crește în multe locuri (spații verzi, grădini, terenuri de fotbal, terenuri virane, etc), prea puțini îi dau importanța cuvenită acestei plante. Se numește pătlagina și este o plantă cu aproximativ 200 de variațiuni, toate cu aceleași proprietăți medicinale. Cele mai populare sunt Lance si Broadleaf.

La noi in tara, aceasta plantă are mai multe denumiri: limba-boului, mama-ploii, pătlănjel sau iarba-mare. Înflorește în luna mai, iar ultimele frunze rămân verzi până toamna târziu.

De la pătlagină se utilizează mai ales rădăcina si tulpina. Pe lângă o mulțime de vitamine, ca A, C sau K, planta mai are in componenta si acid salicilic, ulei volatil, proteine, substanțe minerale, substanțe antibiotice si acizi grași.

Una dintre proprietățile pătlaginii este vindecarea înțepăturilor de țânțari. Planta are calități astringente puternice si absoarbe toxinele din organism. Puteți strivi frunza de pătlagină ca s-o puneți pe zonele vătămate. Se pune pătlagina pe înțepături de albine și de alte insecte, pe acnee, tăieturi sau erupții cutanate. Bandajați tratamentul aplicat pentru 4 -12 ore!

O altă modalitate de a de beneficia de proprietățile uimitoare ale pătlaginii este aceea de a va prepara un balsam pe care să îl aplicați pe piele. Este foarte bun si pentru tratarea hemoroizilor. Pătlagina are efecte uimitoare si asupra sistemului digestiv, mai ales pentru un sistem digestiv care a fost distrus de uzul antibioticelor, anti-inflamatoarelor sau calmantelor de orice fel, un sistem afectat de intoxicații alimentare, etc.

Pentru tratarea problemelor digestive puteți folosi atât frunzele cat si semințele de pătlagină. Din frunze puteți face ceai, le puteți pune în supă sau le puteți usca si folosi pentru asezonarea mâncărurilor.

Semințele de pătlagină înmuiate și consumate stimulează pierderea in greutate si îmbunătățește tranzitul. Pătlagina ajută la tratarea tusei si a răcelii, acționând ca un antibiotic foarte puternic. Este un adevărat medicament si pentru tratamentul celor bolnavi de tuberculoză, dar si pentru cei care au probleme din cauza stresului cotidian sau din cauza oboselii prelungite, tratează problemele menstruale, afecțiunile digestive, afecțiunile pielii si chiar artrita.

RECOMANDARE
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sâmbăta Morţilor şi Rusalii. Ce păţesc cei care nu ţin această mare sărbătoare

Sursa: http://sanatatea.ro/toti-o-calca-in-picioare-insa-este-cel-mai-bun-tratament-de-pe-planeta/

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***