Acasă Din lume Cuando Cubango – perla Angolei

Cuando Cubango – perla Angolei

0

Cuando Cubango reprezintă o provincie din cadrul statului african Angola. Suprafața acesteia este de 199,049 km². Aici trăiesc cca. 510 000 locuitori.

Denumirea provinciei provine de la cea a râurilor Cuando și Cubango, care străbat regiunea pe marginile de est și respectiv vest.

Capitala provinciei este orașul Menongue. Acesta este situat în extremitatea de sud-est a Angola.

Se învecinează cu provincia Moxico în nord și nord- vest, cu provinciile Huila și Cunene în vest, iar în sud și est cu statele Namibia și respectiv Zambia.
Municipalitățile sunt: Calai, Cuangar, Cuchi, Cuito Cuanavale, Dirico, Longa, Mavinga, Menongue Nancova și Rivungo.

Unele dintre municipalități au reprezentat o vreme baze de sprijin pentru gherilele UNITA, însă această organizație a fost distrusă în anul 2001 ca urmare a ofensivei Forțelor Armate ale Angolei.

Peisajul natural are un farmec aparte. Aici trăiesc exemplare faunistice diverse: antilope, elefanți, rinoceri, hipopotami, lei, hiene, leoparzi, bivoli sălbatici, mistreți, struți și numeroase reptile.
Cunoscută ca „Pământul de la capătul lumii“, provincia Cuando Cubango este a doua ca mărime din Angola, dar una dintre cele mai puțin populate.
În ciuda potențialului pentru un comerț transfrontalier, Cuando Cubango este una dintre provinciile puțin dezvoltate ale Angolei.

Fiind departe de capitală, a ajuns chiar o regiune uitată. Capitala provinciei ( Menongue) se află peste 620 de mile de la Luanda, iar legătura cu aceasta se face mai ales pe calea aerului.

O problemă a constituit-o și existența unor conflicte. În prezent însă turismul începe să se dezvolte.


Surse: washingtonpost.com, https://pt.wikipedia.org

Foarte interesant și..  Cascadele Kalandula, pe locul al II-lea ca mărime pe continentul negru, oferă un spectacol în natura sălbatică! (VIDEO)

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentPoliția Rutieră vine cu precizări pe marginea folosirii cauciucurilor de iarnă
Articolul următorLegenda care circula pe la jumătatea secolului trecut, despre un laser extrem de puternic deținut de armata română, care a topit tancurile rusești care vroiau sa invadeze țara în 1968