miercuri, octombrie 4, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Cultură bănoasă! Primești de la stat peste jumătate de milion de euro pentru 42 de hectare cultivate

Nu am renunțat la cultura de legume în primul rând că aceasta este cultura cu care am început agricultura acum 14 ani.

Un fermier din localitatea Scânteia și-a ales o plantă care aduce beneficii mari și o cultivă pe  42 de hectare. Cu roșii în câmp, inginerul Ion Loagăr poate spune că a avut norocul de partea lui. Din subvenția încasată de la APIA – doar sprijinul cuplat 13.669,8726 euro/ha va  cumpăra utilajele și echipamentele pe care și le dorea.

Inginerul Ion Loagăr, împreună cu fiul său, Daniel, lucrează 600 de hectare în cadrul fermei Tehnoplant, situată la circa 15 km de municipiul Slobozia. La  ferma de la Scânteia familia Loagăr alocă anual o suprafață însemnată culturii de legume precum: tomate, castraveți și ardei.

Anul trecut fermierul Ion Loagăr a ales să cultive 42 de hectare de tomate în câmp pentru industrializare, cultură care îi aduce anul acesta o subvenție de mai bine de jumătate de milion de euro.

”Avem 600 de hectare pe care le cultivă în ferma noastră, în special cu rapiță, grâu, porumb și floarea soarelui. Aproximativ 30% din suprafața fermei se cultivă anual cu legume. Nu am renunțat la cultura de legume în primul rând că aceasta este cultura cu care am început agricultură acum 14 ani.

Am pornit la drum cu câteva hectare de legume și am mărit suprafața pe măsură ce ferma s-a dezvoltat. Întreaga suprafață pe care o lucrăm este irigată. Avem sistem de irigare prin aspersie pentru cultura mare și irigare prin picurare pentru legumicultură.

Pentru anul acesta am cultivat 100 de hectare de grâu, floarea-soarelui 100 de hectare, rapiță 150 de hectare și 120 de hectare cu porumb. Pentru legume ne-a rămas o suprafață de 130 de hectare cultivate cu ardei, castraveți și tomate”, a spus pentru Agrointeligența inginerul Ion Loagăr.

Foarte interesant și..  Bacteriile cu SUPER-PUTERI! Microbiologi germani au descoperit că pot să modifice temperatura de congelare a apei cu ajutorul unor microorganisme!

De 14 ani de când face agricultură nu a renunțat niciodată la cultura de tomate.

”În ceea ce privește legumele, cultura predominantă este reprezentată de tomatele pentru industrializare. Anul acesta am cultivat 55 de hectare de tomate, în timp ce anul trecut am cultivat 42 de hectare de tomate.

Întreaga producție de legume din fermă merge către 4-5 fabrici procesatoare din zona noastră, avem contracte ferme de livrare cu fabricile de conserve. Anul trecut la tomate am obținut 55 tone/ha, iar anul acesta sperăm să depășim 60 tone/ha.

Cultura se prezintă bine și am reușit să o ținem sub control din punct de vedere al tratamentelor. Subvenția de anul acesta ne ajută, tocmai pentru a investi mai mult în echipamente și utilaje”, a mai spus inginerul Ion Loagăr.

Sursa: agrointel.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.