Connect with us

DE ACTUALITATE

Cum aflăm dacă brânza pe care o cumpărăm conține lapte sau este o brânză falsă, realizată din orice în afară de lapte

Published

on

Atenţie de unde cumpărați produsele lactate. Contrar aşteptărilor, acestea s-ar putea să fie fabricate din orice, mai puţin din lapte. Micii comercianţi înşală clienţii, amestecând brânza obişnuită cu cea obţinută din grăsimi vegetale sau un amestec din brânză de lapte și brânză cu margarină. fără să precizeze acest lucru.

Pentru a face diferenţa dintre o brânză care conţine grăsimi vegetale şi una obţinută numai din lapte trebuie să ţinem cont de câteva aspecte. Primul indiciu care ne poate pune pe gânduri atunci când suntem în faţa unui galantar cu brânză este preţul. Întotdeauna, o brânză făcută din orice altceva, dar mai puţin lapte va fi mult mai ieftină decât una făcută din lapte.

Un alt lucru de care trebuie să ţinem cont este culoarea produsului. O brânză făcută din grăsimi vegetale va fi mai albă decât una obţinută numai din lapte. De asemenea, textura este diferită de la un tip de brânză la altul. Brânză din grăsimi vegetale este mai compactă şi mai moale, pe când cea din lapte este mai aerata.

Legea nu interzice adaosurile de lapte praf si grasimi vegetale in produsele pe baza de lapte proaspat. Insa fabricantul este obligat sa mentioneze clar acest lucru pe eticheta si nu mai are voie sa foloseasca denumirile consacrate: unt, smantana, telemea.

Iată ce trebuie să mai știți pentru a depista brânza falsă:

Brânza tăiată are neapărat găuri cu aer aproape egale, astea nu prea se pot falsifica. Dacă nu vedeți găurile, renunțați, e brânză falsificată cu clorură de calciu.

Dezvăluiri. CITEȘTE șiMâncăm brânză care conține SOLUȚIE pentru dezghețarea drumurilor sau pentru sterilizarea animalelor

Clorura de calciu conferă produsului tărie. Tăiați o bucată cât o cutie de chibrituri. O puneți în congelator. O scoateți a doua zi și nu trebuie să fi devenit sfărâmicioasă prin îngheț. Dacă nu aveți timp, puneți bucățica în apă fiartă. Nu trebuie să se topească mai mult de 40% la fierbere, altfel e 80% margarină.

dacă vrei să o desărezi şi laptele nu a fost de calitate, se va înmuia, dar dacă laptele a fost bun, va rămâne fermă.

Evitati produsele tip Akadia = branza bulgareasca ieftina. Aia nu este branza. Un kilogram de branza se obtine normal din 6-7 kg de lapte, in functie de calitatea acestuia, iar un litru de lapte nu cobora sub 2 lei. Facand un calcul nu poti sa nu te intrebi cum de un kilogram de branza de tip Akadia costa 8-10 lei.

În afară de a fi gustată brânza, mai trebuie luată o fărâmitură între degete şi, în momentul în care ea se întinde precum untul, înseamnă că este brânză de calitate, facuta din lapte.

RECOMANDARE
Fenomenul alarmant care duce la intensificarea culorii oceanelor. Ce se va intampla in continuare

In fine cel mai important test este cel al fierberii. Daca o fierbem in apa si se dizolva înseamna ca nu conține lapte. In clipul de mai jos aveți o dovada in acest sens.

RECOMANDARE
Chiar credeati ca in pizza si merdenele se pun cascaval si branza? Cum isi bat joc de noi patiseriile si cofetariile

Sursa: RomaniaTV

loading...
Loading...

DE ACTUALITATE

Cum petreceau Elena şi Nicolae Ceauşescu Revelionul si ce cadouri primeau de la secretarii de partid din judeţe

Published

on

By

Punctul culminant al Sărbătorilor de iarnă în perioada comunist îl reprezenta Revelionul. Cuplul Elena şi Nicolae Ceauşescu îşi avea un rol foarte important în derularea evenimentelor din ultima zi a anului. Trebuiau să fie şi cu această ocazie cei mai importanţi fii ai naţiunii. În lipsa petrecerilor la restaurant, rezervate atunci doar nomenclaturiştilor, românii se adunau în grupuri mici, în apartamente, şi aveau ca unică distracţie programul difuzat de TVR.

Seara de Revelion era singura din an în care Televiziunea Română difuza program prelungit şi în care nu se lua lumina. Pentru românii aflaţi sub dictatura ceauşistă, pregătirile pentru Revelion începeau cu câteva zile înainte. Fără forfotă în magazinele ale căror galantare erau goale chiar şi în preajma Sărbătorilor, românii încropeau masa de Revelion din ce găseau. Cafea procurată pe sub mână, vin spumant în loc de şampanie, banane puse din timp la copt, în ziare, cârnaţi procuraţi pe pile, salată boeuf şi preparate din porcii tăiaţi din gospodăriile de la ţară. De cele mai multe ori, porci tăiaţi la ţară pe furiş erau transportaţi, în secret, la oraş, în portbagajele autoturismelor.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre nomeclatura comunistă şi, în special, despre cuplul dictatorial Nicolae şi Elena Ceauşescu. Aceştia îşi aveau un rol bine definit în derularea evenimentelor, iar totul începea în 31 decembrie cu urările în direct la televiziune adresate celor doi. Totul se întâmpla în sala de sport a clubului Floreasca din Bucureşti, unde zeci de persoane lucrau câteva săptămâni pentru a constui decorurile uriaşe. Zeci de brazi drepţi şi semeţi, înalţi de patru până la opt metri, trimişi de ocoale silvice fruntaşe din toate regiunile ţării constituiau decorul principal al platoului imens de filmare. Se montau arborii în suport, se împrăştia cetină printre ei şi se compunea o veritabilă ”ferie” de Revelion.

Fiecare regiune istorică prezenta urări pentru noul an şi aducea cadouri. Evenimentul avea loc, în fiecare an, în prima parte a zilei de 31 decembrie. Nicolae Ceauşescu înregistra un mesaj de Anul Nou, care era difuzat, în fiecare an, la miezul nopţii. La momentul respectiv, cuplul prezidenţial se afla la petrecere împreună cu cei mai importanţi reprezentaţi ai nomenclaturii. La masă se serveau mâncărurile tradiţionale româneşti, sarmale, friptură, pui la ceaun, piftie, salată de boeuf, care oricum nu lipseau de la mesele de sărbătoare. Participanţi la aceste petreceri susţineau că Elenei Ceauşescu bea băuturi dulci, pentru femei, dar nu se îmbăta. Lui Nicolae Ceauşescu îi mai plăceau în special preparatele tradiţionale din peşte: ciorba de peşte, plachia şi saramura, dar marea lui pasiune rămâneau sarmalele. Se mai servea vin alb şi ţuică de prună, fiartă şi îndulcită.

Petrecerea era ”condimentată” de cei mai în vogă artişti ai vremii. De obicei, masa se încheia până la ora 02.00, când cuplul Ceauşescu se retrăgea la culcare. Arhitectul Camil Roguski a fost omul de casă al soţilor Ceauşescu, cel care se ocupa în fiecare an de împodobirea brazilor şi de primi­rea cadourilor de Crăciun şi Anul Nou. Acesta a decedat în 2012, dar a povestit de multe ori cum sărbătoreau cei doi sfârşitul fiecărui an. ”Îi făceam po­mul de Crăciun, trebuia să se simtă mirosul de pădure, adu­ceam două maşini mari de cetină. Puneam numai glo­buri albe, im­podobeam brazii de la fiecare vilă a lui, nu puneam dulciuri sau luminiţe electrice, pentru că nu ne dădeau voie pompierii. Printre brazi puneam ani­male sălbatice împăiate pentru că-i plăceau lui Cea­usescu. De Re­velion, fa­milia Cea­usescu nu făcea ceva ieşit din comun, ba din con­tra, era vorba de ceva banal. Se uitau la televizor, urmăreau amândoi discursul lui. Lui Ceauşescu îi plăcea să se vadă la televizor”, a spus arhitectul Roguski.

Nici un secretar de partid, directoraş, chiar şi oameni simpli nu ratau ocazia de a le trimite celor doi cadouri. ”Aproape toţi trimiteau nişte proştii. De exemplu, au primit un covor pe care scria «Sa trăiţi Tovaraşu’ Ceauşescu». Şi te ştergeai cu picioarele pe nasul lui. Tablouri făcute după fotografiile lor, tractoare, lucruri inutile. În ultimul an s-a luat hotărârea ca noi să trimitem fiecărui judeţ în parte o lista cu obiecte de care aveam nevoie prin mobilarea sau decorarea celorlalte case şi palate ale lui Ceauşescu. Mobilă, obiecte decorative, ceva care să fie de folos. Pe ei nici nu-i interesau cadourile. Mai făceam câte o ex­pozitie cu ele, dar de multe ori nici nu veneau să le vadă. De fiecare data Ceauşescu îi lua Elenei câte un buchet de flori”, mai susţinea Camil Roguski.

RECOMANDARE
Nu mai credeți în medicamente-minune care detoxifică organismul. Iată adevărul despre cum trebuie să acționăm pentru a ne ajuta singuri

Citeste mai mult: adev.ro/pkmwhf

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***