joi, aprilie 18, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Cum faci deosebirea dintre ALUNIȚELE CANCERIGENE și cele inofensive! Vei fi avertizat din timp

Una din cele doua alunite din fotografie  are potențial cancerigen. Vezi ce trebuie sa faci daca observi așa ceva pe piele.

Alunițele de pe piele pot fi de culoare maro sau roșiatică. In functie de structura fiecarei alunite, aceasta poate fi mai mare sau mai mica, poate aparea ca o pata sau poate avea o forma tuguiata, usor iesita din afara epidermei. Alunitele maro nu sunt atât de periculoase, cu excepția situației în care le traumatizăm (le lovim, le zgâriem).

Cele care trebuie sa ne îngrijoreze sunt alunițele de culoare roșiatică. Unele alunite pot fi benigne acum, insa daca nu mergi la medic pentru a vedea cauza aparitiei lor poți afla că sunt cancerigene.

Dacă observi o aluniță roșie precum cea din imaginea de nai sus, consultă un dermatolog. Alunița poate fi o reacție alergică la un aliment pe care il consumi sau la anumiți factori de mediu. Netratată, aceasta se poate transforma in tumoră canceroasă. Unele din aceste alunite sunt o adevărată bomba cu ceas si pot exploda in orice moment.

Aceste alunite anunta, in general, cancerul de piele. Daca esti la plajă si ai observat pe piele o astfel de aluniță, fereste-ti acea parte de soare. Razele ultraviolete potentează posibilitatea de a face cancer de piele.

Fii atent la aceste schimbări: sunt semne clare de cancer!

  1. Alunita devine din ce in ce mai mare. Creste in fiecare saptamana intr-un mod accelerat;
  2. Si-a schimbat forma si are o margine neregulata;
  3. Din nuanta rosiatica, a capatat o culoare visinie si apoi s-a innegrit;
  4. Te doare de fiecare data cand o atingi;
  5. Sângerează sau a devenit iritabila.
Foarte interesant și..  Tămâia te scapă de chisturile de pe ficat, plămâni, rinichi și ovare

Sursa:sanatatea.org

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.