Căldura excesivă dăunează grav aparatelor electronice! Asta susțin specialiștii IT, care spun că trebuie să avem mare grijă în aceste zile de caniculă excesivă de gadgeturile pe care le luăm cu noi oriunde. Cel mai expus este smartphon-ul deoarece acesta il avem cu noi aproape în permanență.
În afară de temperaturile extreme, mai trebuie să avem grijă cu gadgeturile şi atunci când mergem în vacanţă la mare, pentru că apa şi nisipul constituie, şi ele, pericole mari.
Smartphone-ul, tableta, iPod-urile, MP3-playerele, ebook- readerele sau chiar laptopurile sunt nelipsite, în ultimii ani, din dotarea celor care merg în vacanţă. Pentru a nu se defecta din cauza temperaturii ridicate, iată ce e de făcut:
Smartphone-ul – La piscină, la ştrand sau la mare, există riscul să scapi telefonul în apă. De aceea, specialiştii ne sfătuiesc fie să protejăm gadgeturile cu huse speciale, impermeabile, fie să achiziţionăm direct smartphone- uri rezistente la apă sau la şocuri. Ce-i drept, preţul e mai mare faţă de cele obişnuite.
Display-ul tabletelor sau al telefoanelor – Orice gadget cu ecran trebuie protejat de razele soarelui. În cazul în care nu e acoperit de o husă sau nu e folosit la umbră, ecranul se decolorează sau chiar, în unele cazuri, poate crăpa. O soluţie ar fi acoperirea lui cu material textil sau, cel mai bine, cumpără din magazinele de profil huse speciale.
Căldura “topeşte” bateria – Despre orice gadget am vorbi (telefon/ tabletă/ laptop), e bine de ştiut că bateria acestora ţine extrem de puţin dacă dispozitivele sunt lăsate în căldură excesivă. Adică, spre exemplu, un laptop uitat în maşină încărcat în scurt timp nu va mai porni, căci bateria se consumă. Ai grijă să nu plasezi gadgeturile în căldură. Mai mult, dacă telefonul tău e fierbinte la atingere, nu-l băga la frigider, cum fac unii. E important să-l răceşti gradual, nu aplicându-i şocuri termice.
Praful şi nisipul pot crea probleme – Modelele cele mai noi de smartphoneuri şi de tablete sunt, din păcate, extrem de sensibile, când vine vorba despre praf şi nisip. Particulele fine care pătrund în gadgeturi le pot defecta în scurt timp. De aceea, o husă specială, cumpărată de pe internet sau din magazine de profil, e ideală.
Citeste articolul complet pe Libertatea.ro si afla ce trebuie sa faci daca ti s-a încins laptopul?
Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos: