Connect with us

INFO ȘTIRI

Cum poţi prepara singur penicilina?

Published

on

Pâinea şi portocalele sunt două dintre alimentele cel mai frecvent întâlnite în bucătărie. Dar ştiaţi că aceste două alimente sunt capabile să producă penicilină dacă sunt, pur şi simplu, lăsate să mucegăiască?

Credeţi sau nu, mucegaiul verde dezgustător care se dezvoltă pe suprafața pâinii este, de fapt, ceea ce cunoaştem sub denumirea de Penicillium.

Haideţi să ne gândim la o situaţie ipotetică: Te afli într-o excursie, într-un loc izolat, împreună cu un prieten. El se răneşte la un picior. Pe măsură ce trec orele, rana se infectează. Se ştie că astfel de infecţii pot duce la probleme medicale grave, cum ar fi pierderea piciorului sau chiar decesul, dacă sunt netratate. Ce poţi face în condiţiile în care nu ai acces la medicamente sau la consumabile medicale moderne? Iată o modalitate ieftină şi uşoară prin care poţi salva viaţa prietenului tău:

  • Ia pâine şi pune-o într-o pungă.
  • Las-o până încep să se formeze sporii.
  • Ia apoi bucata de pâine întreagă şi rupe-o în bucăţi mai mici.
  • Pune bucăţile rupte înapoi în aceeaşi pungă, sigileaz-o şi aşaz-o la lumină pentru a se obţine uniditate în interior, prin aburire.
  • Urmăreşte formarea mucegaiului şi nu scoate bucăţile înainte ca aproape toată cultura de mucegai să capete culoarea verde, ca în imaginea de mai jos:penicillin

Mucegaiul se dezvoltă în mai multe faze: mai întâi este alb, apoi albastru şi, în cele din urmă, devine verde. Zonele în care mucegaiul verde a crescut mai mult indică faptul că acesta s-a maturizat şi conţine „doze de penicilină”. Acum, după ce ai obţinut mucegaiul verde, poţi începe să-l utilizezi ca tratament. Iată câteva moduri de utilizare:

Opțiunea A (administrare internă): Umple o cană cu bucăţi de pâine mucegăită şi adaugă apă caldă (nu clocotită). Amestecă-le bine şi apoi consumă-le. Repetă dozele după acelaşi tipar ca şi dozele de penicilină. Atenţie! În timp ce se formează mucegaiul, cresc şi bacterii nu tocmai benefice pentru organism. De aceea, vor fi şi efecte secundare, dar o diaree sau un stomac deranjat sunt probleme mai puţin grave comparativ cu o infecţie majoră. Nu mai punem la socoteală şi gustul teribil pe care îl are preparatul. Important este că acest remediu a fost folosit încă din timpul civilizaţiilor antice şi a dat rezultate.

Opțiunea B (administrare externă): Separă cu atenţie mucegaiul format pe bucăţile de pâine! Curăţă rana, apoi aplică această „pudră” pe suprafaţa întregii plăgi. Pansează rana uşor şi repetă acest proces în mod regulat.

În mod asemănător poţi folosi şi mucegaiul verde format pe coaja portocalei (foto).08

Dacă eşti alergic la penicilină, poţi folosi mierea de albine sau propolisul, care au importante proprietăţi antiseptice.

Fireşte, aceste metode se pot folosi numai în situaţii extreme, când nu ai acces la un cabinet medical sau la o farmacie.

Sursa: anonhq.com

RECOMANDARE
Ce inseamna sa fii "antinatalist". Un tânăr își dă părinții în judecată pentru că nu i-au cerut acordul înainte să-l aducă pe lume

 

loading...
Loading...
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. octavian

    ian. 30, 2016 at 2:54 am

    Cred ca acesta e siteul cu cele mai multe ineptii pe mm patrat. Penicilina din mucegai de paine? Asta zicea rusia ca fac detinutii lor, de destepti ce erau. Sunteti cu lantul sarit. Citit cartile despre alexander Fleming. Mucegaiul util e unul foarte rar

Lasă un răspuns

INFO ȘTIRI

Chiar credeati ca in pizza si merdenele se pun cascaval si branza? Cum isi bat joc de noi patiseriile si cofetariile

Published

on

By

Patiseriile, pizzeriile si cofetariile isi bat joc de clienti, pacalindu-i in privinta continutului produselor lor. Ministerul Agriculturii avertizeaază că, în urma controalelor care au vizat 180 de magazine şi unităţi de producţie din Bucureşti şi din alte 12 muncipii, s-a constatat că 40% dintre acestea utilizează în procesul de fabricaţie specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate şi informează eronat consumatorii prin sistemul de etichetare că utilizează produse obţinute din lapte.

„Au fost verificate 180 de unităţi (din care 85 patiserii, 17 Cofetării – laboratoare cofetărie, 47 pizzerii, 15 restaurante/catering, 11 unităţi de Fast Food, 5 magazine alimentare). Controalele s-au desfăşurat în Bucureşti şi in municipiile reşedinţă de judeţ precum Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Vaslui. Dintre acestea 73 de unităţi, reprezentând un procent de 40,5%, utilizează în procesul de fabricaţie specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate şi informează eronat consumatorii prin sistemul de etichetare că utilizează produse obţinute din lapte (brânză, caşcaval, unt, etc)”, anunţă Ministerul Agriculturii, care, împreună cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a reluat din 21 ianuarie activităţile de control desfăşurate în anul 2018, pentru a evalua corectitudinea practicilor comerciale privind utilizarea grăsimilor hidrogenate în locul produselor exclusiv pe bază de lapte, informarea corectă a consumatorilor, depistarea, sancţionarea şi diminuarea fraudelor în domeniu.

Acţiunile se desfăşoară atât în Municipiul Bucureşti cât şi în toate municipiile reşedinţă de judeţ şi urmăresc în principal verificarea conformităţii denumirii produselor alimentare ce se comercializează, în raport cu înscrisurile de compoziţie din sistemul de etichetare.

„Chiar dacă se constată o diminuare a fenomenului de substituire a produselor lactate cu specialităţi obţinute din grăsimi hidrogenate, în comparaţie cu amploarea fenomenului din anul 2018, neregulile majore persistă în detrimentul producătorilor autohtoni de lapte şi produse derivate din lapte şi pe linia informării corecte a consumatorilor”, subliniază ministerul.

Au fost depistate şi alte abateri precum comercializarea aşa-zisei „Specialitate Bulgaria” drept Telemea de Bivoliţă, Telemea de Capră şi Telemea de Vacă, la preţuri cuprinse între 8,5 lei şi 11 lei/kg, fenomen de substituire care, pe lângă faptul că afectează imaginea producţiei autohtone, autentice şi sănătoase, reprezintă practic şi „o sfidare a consumatorilor”, conform Ministerului Agriculturii.

Pentru nereguli precum dezinformarea consumatorilor şi substituirea produselor procesate din lapte cu specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate, dar şi cele privind încălcarea normelor igienico-sanitare şi siguranţă alimentară, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 661.219 lei.

RECOMANDARE
Nu mai credeți în medicamente-minune care detoxifică organismul. Iată adevărul despre cum trebuie să acționăm pentru a ne ajuta singuri

sursa digi24

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***