Connect with us

INFO ȘTIRI

Cum poţi prepara singur penicilina?

Published

on

Pâinea şi portocalele sunt două dintre alimentele cel mai frecvent întâlnite în bucătărie. Dar ştiaţi că aceste două alimente sunt capabile să producă penicilină dacă sunt, pur şi simplu, lăsate să mucegăiască?

Credeţi sau nu, mucegaiul verde dezgustător care se dezvoltă pe suprafața pâinii este, de fapt, ceea ce cunoaştem sub denumirea de Penicillium.

Haideţi să ne gândim la o situaţie ipotetică: Te afli într-o excursie, într-un loc izolat, împreună cu un prieten. El se răneşte la un picior. Pe măsură ce trec orele, rana se infectează. Se ştie că astfel de infecţii pot duce la probleme medicale grave, cum ar fi pierderea piciorului sau chiar decesul, dacă sunt netratate. Ce poţi face în condiţiile în care nu ai acces la medicamente sau la consumabile medicale moderne? Iată o modalitate ieftină şi uşoară prin care poţi salva viaţa prietenului tău:

  • Ia pâine şi pune-o într-o pungă.
  • Las-o până încep să se formeze sporii.
  • Ia apoi bucata de pâine întreagă şi rupe-o în bucăţi mai mici.
  • Pune bucăţile rupte înapoi în aceeaşi pungă, sigileaz-o şi aşaz-o la lumină pentru a se obţine uniditate în interior, prin aburire.
  • Urmăreşte formarea mucegaiului şi nu scoate bucăţile înainte ca aproape toată cultura de mucegai să capete culoarea verde, ca în imaginea de mai jos:penicillin

Mucegaiul se dezvoltă în mai multe faze: mai întâi este alb, apoi albastru şi, în cele din urmă, devine verde. Zonele în care mucegaiul verde a crescut mai mult indică faptul că acesta s-a maturizat şi conţine „doze de penicilină”. Acum, după ce ai obţinut mucegaiul verde, poţi începe să-l utilizezi ca tratament. Iată câteva moduri de utilizare:

Opțiunea A (administrare internă): Umple o cană cu bucăţi de pâine mucegăită şi adaugă apă caldă (nu clocotită). Amestecă-le bine şi apoi consumă-le. Repetă dozele după acelaşi tipar ca şi dozele de penicilină. Atenţie! În timp ce se formează mucegaiul, cresc şi bacterii nu tocmai benefice pentru organism. De aceea, vor fi şi efecte secundare, dar o diaree sau un stomac deranjat sunt probleme mai puţin grave comparativ cu o infecţie majoră. Nu mai punem la socoteală şi gustul teribil pe care îl are preparatul. Important este că acest remediu a fost folosit încă din timpul civilizaţiilor antice şi a dat rezultate.

Opțiunea B (administrare externă): Separă cu atenţie mucegaiul format pe bucăţile de pâine! Curăţă rana, apoi aplică această „pudră” pe suprafaţa întregii plăgi. Pansează rana uşor şi repetă acest proces în mod regulat.

În mod asemănător poţi folosi şi mucegaiul verde format pe coaja portocalei (foto).08

Dacă eşti alergic la penicilină, poţi folosi mierea de albine sau propolisul, care au importante proprietăţi antiseptice.

Fireşte, aceste metode se pot folosi numai în situaţii extreme, când nu ai acces la un cabinet medical sau la o farmacie.

Sursa: anonhq.com

RECOMANDARE
Pliculețele de silicon din interiorul cutiilor pentru pantofi nu trebuie aruncate. Ele vă pot fi de folos în diverse situații

 

loading...
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. octavian

    ian. 30, 2016 at 2:54 am

    Cred ca acesta e siteul cu cele mai multe ineptii pe mm patrat. Penicilina din mucegai de paine? Asta zicea rusia ca fac detinutii lor, de destepti ce erau. Sunteti cu lantul sarit. Citit cartile despre alexander Fleming. Mucegaiul util e unul foarte rar

Lasă un răspuns

INFO ȘTIRI

Acest bugetar are o leafă mai mare decât a preşedintelui României, deşi este de opt luni în arest la domiciliu pentru corupţie

Published

on

By

Luigi Marius Ciubrei, fostul director al APDM Galaţi, a fost reţinut în aprilie 2018 pentru luare de mită. Ulterior, el a primit arest la domiciliu – postură în care se află şi în prezent – însă şi dreptul de a merge la muncă, pe postul de director. El a demisionat din funcţie, după o vreme, însă a fost pus consilier managerial al noului director. Leafa lui Ciubrei este de 27.000 de lei pe lună (brut). 

Situaţie care frizează absurdul la Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) cu sediul la Galaţi. Având ca unic acţionar statul român, prin Ministerul Transporturilor, compania amintită plăteşte unui fost director, aflat în arest la domiciliu după ce a fost prins luând şpagă, o leafă mai mare decât cea a Preşedintelui României. După ce, în aprilie 2018, Luigi Marius Ciubrei (pe atunci director general al APDM) a fost reţinut de procurorii DNA Galaţi şi propus spre arestare preventivă, judecătorii au decis să îi dea acestuia doar arest domiciliar, situaţie care este menţinută şi în prezent.

Având în vedere situaţia, Consiliul de Administraţie al APDM Galaţi (controlat de Ministerul Transporturilor) a decis să suspende temporar contractului de management al directorului general, delegând atribuţiile către directorul adjunct. De altfel, în perioada 17 aprilie-11 iulie 2018 (aproape trei luni) Ciubrei nu s-a mai prezentat la lucru din cauza interdicţiei de părăsi domiciliul. Deşi soluţia pare una corectă, trebuie spus totuşi că, potrivit legii, contractele de management trebuie anulate automat, unilateral, în situaţia de forţă majoră expresă „imposibilitatea exercitării atribuţiilor contractuale”, lucru cât se poate de evident, atâta vreme cât managerul era arestat în propria casă după ce fusese prins în flagrant de DNA luând mită pentru a face o serie de angajări preferenţiale.

Efectele acestei situaţii ciudate aveau să se vadă în 11 iulie 2018, atunci când judecătorii de la Tribunalul Galaţi au decis să-i permită lui Ciubrei să meargă la lucru (menţinând în rest arestul domiciliar), astfel încât acesta şi-a reluat practic atribuţiile de director general al APDM Galaţi. Conjunctura absurdă (măsura arestului domiciar stabilită de magistraţi impunea şi „interdicţia de a exercita atribuţiile de serviciu care au dus la comiterea infracţiunii”) a fost perpetuată până în septembrie 2018 (deci alte două luni, răstimp în care celor de la Ministerul Transporturilor nu li s-a părut nimic anormal), când acesta a decis să demisioneze. Altfel, probabil că era şi acum director general.

Luigi Marius Ciubrei nu a rămas însă pe drumuri după demisie. A fost trecut, imediat, pe funcţia de „consilier managerial şi pentru gestionarea fondurilor europene”, situaţie în care este mâna dreaptă a noului director general George Botea (numit interimar) şi primeşte aceeaşi leafă – de 27.000 de lei pe lună  – ca în perioada în care era director. Trebuie spus şi că ghidurile europene de conduită şi de integritate impun autorităţilor române să nu delege atribuţiuni legate de gestionarea fondurilor europene către persoane care au probleme cu Justiţia. Situaţia a fost sesizată în septembrie Corpului de Control al Ministrului Transporturilor, care a făcut o verificare a modului cum s-a derulat întreaga afacere. Deocamdată, singura concluzie a anchetei interne a fost că Luigi Marius Ciubrei îşi merită leafa mai mare decât a Preşedintelui României, pe principiul prezumpţiei de nevinovăţie, chiar dacă este arestat la domiciliu de aproape opt luni. Comparativ, Klaus Iohannis a primit luna trecută un salariu brut de 22.800 lei.

RECOMANDARE
A primit permisie, desi a violat o fată de 13 ani și a fost condamnat 15 ani de închisoare. Nu s-a reintors iar acum e cautat în toata țara

Citeste mai mult: adev.ro/pjir6x

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***