miercuri, aprilie 17, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Cum să curăţăm sângele de grăsimi. Iată cum putem să ne ferim de accidentul vascular cerebral sau de infarct

Consumul de alimente grase şi un stil de viaţă sedentar sunt factori majori de creștere a nivelului grăsimilor din sânge, care determina producerea accidentului vascular cerebral sau a infarctului.

Excesul de grasime din sânge se poate depune în interiorul vaselor de sânge.

„Dislipidemia înseamnă grăsimile defecte în sânge, ne referim îndeobşte la colesterol şi trigliceride. Iar colesterolul poate fi «bun», sau «rău». Acela bun e bine să fie cât mai mult, cel rău cât mai puţin.

Cine a inventat corpul uman, mare geniu a fost!  Grăsimile defecte în sânge sunt unul dintre factorii de risc pentru evenimente grave- accidentul vascular cerebral, (adică paralizia) şi infarctul de miocard.

Singur, acest factor nu-i aşa de grav, grav devine când se asociază cu hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, obezitatea, burta grasă şi obiceiuri de viaţă otrăvitoare- fumatul,  sedentarismul, mâncatul în exces, care duce la obezitate etc. Ce fac aceste grăsimi de ne distrug?

Păi, în timp, ele se depun pe vasele de sânge precum piatra pe ţevile de apă. După o vreme, în acel loc pocneşte ţeava, sau se înfundă complet, deci rămâi brusc fără apă, eventual şi cu o inundaţie. De ce sunt parşive? ]

Fiindcă lucrează tăcut. Te ucid lent, fără să ştii. Nu dor! Nu te ameţesc! Când te doare măseaua, mergi la doctor fiindcă durerea te trimite. Dar grăsimile nu te trag de mânecă cu nimic” afirma medicul Otilia Ţigănaş.

Tot dumneaei ne prezintă și soluțiile pentru aceste probleme:

„Îndeobşte soluţiile sunt două:  schimbarea regimului de viaţă, (cel mai greu de atins), adică mişcare fizică, controlul greutăţii, lăsatul de fumat, alimentaţia corectă,  medicamentele – un fel de «Calgon» care te curăţă. Dar, să ştiţi, calgonul acesta, singur nu e suficient!”

Care sunt sursele majore de grăsimi?

Foarte interesant și..  Bănuțul de cupru. Ce legătură are cu bradul CRĂCIUN?

Grăsimile saturate: produsele lactate grase (untul, untul lichid clarificat, laptele integral, smântâna şi brânzeturile grase), cărnurile grase, grăsimile animale, grăsimile vegetale (de palmier, de sâmburi de palmier, de cocos) şi snacks-urile sau dulciurile grase (prăjiturile, produsele de patiserie) şi cartofii prăjiţi;

Grăsimile trans: principalele surse ce pot fi înlocuite sunt uleiurile parţial hidrogenate. Carnea de vită, de porc, de miel, untul, laptele şi alte produse din lapte conţin în mod natural grăsimi trans;

Grasimile nesaturate: principalele surse sunt uleiurile vegetale (uleiul de soia, de rapiţă, de floarea soarelui, de măsline), produsele realizate din acestea  margarinele tartinabile de calitate şi maioneza), uleiul de peşte, peştele gras, seminţele oleaginoase.

Sursa: adevarul.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.