luni, mai 20, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Cum sa folosesti papadia. Beneficii, proprietati, utilizare si contraindicatii

Papadia este, poate, una dintre cele mai cunoscute plante. Asta si pentru ca nu e deloc pretentioasa la mediu si o gasim cam peste tot in Romania. Dincolo de culoarea galbera care ne incanta privirea, mai ales daca suntem pe un camp cu multe, multe papadii, aceasta planta este una cu adevarat vindecatoare.

Descrierea plantei. Unde gasesti papadia

Papadia
Papadia

Papadia este o planta perena, erbacee care face parte din familia compozitelor, nu creste mai inalta de 20 de centimetri, iar rizomul ei este vertical. Bineinteles, este destul de raspandita la noi in tara, asa ca probabil sunt foarte putini care nu recunosc aceasta planta.

Tulpina, una destul de scurta, are la baza o rozeta de frunze, in vreme ce florile sunt grupate intr-o inflorescenta galben-aurie, cu un parfum dulceag. Daca rupi planta vei descoperi un suc laptos care se prelinge.

Asa cum spuneam, papadia este destul de raspandita la noi in tara si o gasesti peste tot: pe pajisti, fanete, pe marginea drumului sau pe terenurile necultivate, lasate in voia sortii.

Beneficii papadie

Beneficii papadieBeneficii papadie
Beneficii papadie

Papadiile au un continut sarac in calorii, dar bogat in fibre si carbohidrati. Printre compusii acestora se mai numara vitaminele A, B1, B2, B6, C, D, K, dar si fier, magneziu, potasiu si calciu. Totodata, in papadie se mai…

Continuarea articolului pe cumsa.ro

Foarte interesant și..  SCRISUL URÂT – Ce este DISGRAFIA și ce probleme poate dezvălui?

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.