Studii recente au arătat că rădăcina de păpădie este eficientă împotriva cancerului. Bogată în minerale, este un excelent tonic şi stimulent al ficatului şi al sistemului digestiv. Totodată, este recomandată diabeticilor şi hipertensivilor.
„Cafeaua” din rădăcină de păpădie este o alternativă mult mai sănătoasă la cafeaua obişnuită.
Potrivit lataifas.ro, această „cafea” cu efecte miraculoase se prepară astfel:
Rădăcinile de păpădie se recoltează de la plantele cu frunze mature. Se spală bine, se toacă mărunt şi apoi se lasă la uscat într-un loc răcoros şi bine aerisit.
După ce s-au uscat bine se pun la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt până când devin maronii și aromate. Se pot rumeni şi în tigaie, la foc mediu, amestecând constant. Atenţie, nu trebuie să se ardă!
Se dau prin râșnița de cafea, iar pulberea obținută se păstrează într-o cutie normală de cafea. Dacă nu aveți o râșniță electrică, puteți folosi rădăcinile prăjite ca atare, ca un ceai.
Pentru o cană de cafea de păpădie, se adaugă 1 lingură de pulbere de rădăcini de păpădie în 250 ml de apă clocotită, într-un ibric. Se fierbe la foc mic circa 5 minute. Odată cu pulberea de păpădie, se poate adăuga, opţional, un baton de scorţişoară.
Se toarnă „cafeaua” în cană, strecurând-o printr-o sită fină. Se poate îndulci cu miere sau zahăr brun.
Pentru un gust mai bun și efecte mai puternice, cafeaua se poate prepara din pulbere de păpădie și cicoare, în cantități egale.
Chiar nu am auzit pana acum dar pare foarte interesant ce scrie in articol, am sa incerc si eu.