vineri, aprilie 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Cum se prepară „cafeaua” din rădăcină de păpădie – un remediu excelent pentru foarte multe afecţiuni

Studii recente au arătat că rădăcina de păpădie este eficientă împotriva cancerului. Bogată în minerale, este un excelent tonic şi stimulent al ficatului şi al sistemului digestiv. Totodată, este recomandată diabeticilor şi hipertensivilor.

„Cafeaua” din rădăcină de păpădie este o alternativă mult mai sănătoasă la cafeaua obişnuită.

Potrivit lataifas.ro, această „cafea” cu efecte miraculoase se prepară astfel:

Rădăcinile de păpădie se recoltează de la plantele cu frunze mature. Se spală bine, se toacă mărunt şi apoi se lasă la uscat într-un loc răcoros şi bine aerisit.

După ce s-au uscat bine se pun la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt până când devin maronii și aromate. Se pot rumeni şi în tigaie, la foc mediu, amestecând constant. Atenţie, nu trebuie să se ardă!

Se dau prin râșnița de cafea, iar pulberea obținută se păstrează într-o cutie normală de cafea. Dacă nu aveți o râșniță electrică, puteți folosi rădăcinile prăjite ca atare, ca un ceai.

Pentru o cană de cafea de păpădie, se adaugă 1 lingură de pulbere de rădăcini de păpădie în 250 ml de apă clocotită, într-un ibric. Se fierbe la foc mic circa 5 minute. Odată cu pulberea de păpădie, se poate adăuga, opţional, un baton de scorţişoară.

Se toarnă „cafeaua” în cană, strecurând-o printr-o sită fină. Se poate îndulci cu miere sau zahăr brun.

Foarte interesant și..  Scapi de bolile de plămâni fără medicamente. Bunicii recomandau aceste leacuri care te puneau pe picioare

Pentru un gust mai bun și efecte mai puternice, cafeaua se poate prepara din pulbere de păpădie și cicoare, în cantități egale.

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.