vineri, mai 24, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Cum se prepară CEAIUL DE MĂCEŞE în curele de slăbire şi în combaterea obezităţii. Efecte confirmate prin studii

Pe lângă multe alte proprietăţi benefice pentru organism, măceşele fac minuni şi în curele de slăbire sau în dieta de menţinere a siluetei.

Substanţele bioactive din compoziţia măceşelor sunt eficiente în cura de slăbire prin inhibarea procesului de depunere a ţesutului adipos, facilitarea arderilor şi eliminarea toxinelor nocive pentru organism – toxine care încetinesc metabolismul şi arderea calorică, potrivit  topremediinaturiste.ro.

Cum se prepară ceaiul de măceşe

Într-un sfert de litru de apă se pun la macerat 3-6 linguri de pulbere de măceşe (fără seminţe), timp de 8-10 ore, după care lichidul se filtrează. Preparatul obţinut se păstrează deoparte, iar pulberea de măceşe rămasă după filtrare se fierbe în încă un sfert de litru de apă, timp de 2 minute, după care se lasă să se răcească. În final, se amestecă cele două extracte, obţinându-se aproximativ jumătate de litru de infuzie.

Studii făcute de medicii japonezi de la Universitatea de Medicină din Osaka, sub îndrumarea doctorului Kiyofumi Ninomiya, au scos la iveală faptul că măceşele sunt de un real ajutor contra obezităţii. După doar 2 săptămâni de administrare a extractului apos de măceşe, medicii au observat o reducere a colesterolului şi a zahărului din sânge, precum şi o inhibare a procesului de depunere de rezerve de energie în corp, sub forma ţesutului adipos în exces.

S-a mai constatat că administrarea extractului apos de măceşe îmbunătăţeşte eliminarea unor substanţe toxice din organism, cum ar fi acidul uric. Mai mult decât atât, cura cu măceşe măreşte tonusul psihic şi fizic. Aceasta înseamnă că poate fi de un important ajutor în exerciţiile fizice, care sunt principalul mijloc de pierdere a kilogramelor în plus.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.