Connect with us

INEDIT news

Cum sunt convinşi românii din străinătate să se întoarcă acasă. Realitatea tristă din spatele campaniilor de convingere a românilor din diaspora că România îi aşteaptă cu braţele deschise

Published

on

România se află în Top 20 mondial al statelor care furnizează migranți, cu circa 4 milioane de cetățeni locuind în altă țară, potrivit datelor estimative al ONU privind migrația în 2015.

Potrivit recentului Raport ONU, România a avut a doua creștere a diasporei în intervalul 2000 – 2015: pe primul loc se află Siria (cu o creștere anuală medie de 13.1% a numărului de cetățeni care trăiesc în străinătate), după care urmează România (cu o creștere anuală de 7,3%), Polonia (5,1 puncte procentuale) și India (4,5%).

România a înregistrat, așadar, cea mai accelerată creștere a numărului de imigranți dintr-un stat care nu s-a confruntat cu război, conflict armat etc.

Încercările din ultima perioadă urmăresc să convingă românii să se întoarcă acasă: de la propagandă, până la programe care să le faciliteze deschiderea de afaceri în ţară, de la conferinţe de training şi oportunităţi, până la sensibilizarea emoţională prin mediatizarea peste măsură a „dorului sfâşietor de ţară”.

Rezultatul? Diaspora spune că din 4 milioane de români plecaţi, doar 4 % ( 160.000 ) vor să revină în România. Păcat ca nu ne spune şi câţi dintre aceşti 4 % vor să revină pentru că şi-au pierdut joburile de mizerie pe care le aveau şi nu au mai găsit altceva de muncă! Dacă s-ar cunoaşte şi aceste date, procentul celor care s-ar întoarce de bună voie în România şi nu siliţi de împrejurari, este mult mai mic.

Cea mai „tare” propagandă a făcut-o nu un român, ci o americancă stabilită în România. În opinia tinerei, există cel puţin şapte motive pentru care „ar trebui să ne mutăm cu toţii în România”:

Internetul este ieftin şi rapid

Într-adevăr, 62 % dintre localităţile României sunt conectate la Internet dar 64 % dintre români încă merg la toaleta din fundul curţii, aşa cum făceau şi înaintaşii lor din Evul Mediu. Baia şi toaleta în casă ramân un lux de neatins pentru cei mai mulţi dintre români.

25 % dintre bolile gastro-intestinale ale românilor sunt din cauza apei infestate, pentru că apele menajere din jumătate de Românie se varsă în râurile patriei.

S-au cheltuit zeci de milioane în comune pentru canalizare, însă ţăranii tot în groapa din fundul curţii preferă să-şi facă nevoile.

Traiul este destul de ieftin

Într-adevăr, viaţa este ieftină pentru un american mutat la Bucureşti, ce trăieşte din salariu de USA, ori din banii din cont.

Poţi face călătorii de poveste

       Oamenii sunt fantastici

Oamenii din România sunt fantastici, prietenoşi şi deschişi când vine vorba de acceptarea străinilor. Nu la fel de prietenoşi sunt românii cu românii. Face parte din cultura acestei ţări sa tragă ţeapă cuiva , oricui. Ţeapa e tradiţie pur românească. Chiar şi în străinătate, primul care îţi va trage o ţeapă temeinică este tot un român, nu un străin.

Adevărata faţă a României: o ţară în care furtul e tradiţie

În România reală, furtul e tradiţie naţională, e ceva banal şi acceptat. Toţi au furat de la fabricile unde lucrau. Furau de dragul furtului, pe principiul că o să le folosească undeva, cândva. Fură şi acum într-o veselie: sătenii îşi fură unul altuia recoltele, îşi fură din case dacă nu locuieşte nimeni acolo.

Fură şi la nivel macro : dupa ’89 tunurile date au devenit celebre în istoria furtişagurilor acestei ţări.

Dacă un primar fură cu ambele mâini, dar mai face ceva şi pentru comunitate, e văzut ca un soi de Mesia. În tara hoţilor, hoţul care fură mai cu măsură e împărat, e erou naţional.

În România, curvele şi interlopii sunt vedete naţionale, le vedem la televizor şi sunt promovate intens în presa scrisă. Cetăţenii, cu dreptatea în mână, sunt umiliţi şi batjocoriţi de autorităţi, iar poliţia le ţine partea infractorilor.

Singura speranţă a maselor a rămas religia, dar şi acolo sunt batjocoriţi, minţiţi şi făcuţi la buzunare chiar de popii în care au atât de multă încredere.

RECOMANDARE
Nu mai credeți în medicamente-minune care detoxifică organismul. Iată adevărul despre cum trebuie să acționăm pentru a ne ajuta singuri

Asta e Romania în care românii sunt îndemnaţi să se întoarcă.

Surse: http://cursdeguvernare.ro/romania-a-intrat-in-top-20-al-statelor-cu-cele-mai-mari-diaspore-potrivit-raportului-onu-pe-migratie.html

http://filosofiepebordura.blogspot.ro/2015/05/intoarcerea-in-romania.html

loading...
Loading...

Din lume

Enigma vasului EDUARD BOHLEN! O navă lungă de 100 de metri îngropată în nisipul Deșertului Namib!

Published

on

By

Nava EDUARD BOHLEN este ambarcațiunea misterioasă  care a eșuat în Atlantic  și se află în prezent în deșert.Vasul ”Eduard Bohlen” a fost construit în anul 1891.

Era o navă rezistentă pentru acele vremuri, având un  tonaj (volumul spatiilor interioare ale navei exprimate în tone registru) de 2.300 și o lungime de 94 de metri. Naviga cu un echipaj de 43 de persoane la bord. 

După 20 de ani de activitate, la  5 septembrie 1909, sub pavilion german, urma să facă o deplasare din Swakopmund (Namibia) la Table Bay, Cape Town (Africa de Sud). Ceața densă de pe coastele Skeleton,a făcut ca  ambarcațiunea să  se ciocnească de stânci. ”Eduard Bohlen” s-a scufundat în Oceanul Atlantic, în Conception Bay.

De la acel eveniment nefast au trecut peste 100 de ani și, deoarece deșertul namibian a înaintat vertiginos în apele Oceanului Atlantic, vasul a ajuns între dunele de nisip, la o distanță de mai bine de 400 de metri de țărm. Astăzi ne  oferă imagini incredibile.

RECOMANDARE
Un plan indraznet. Centralele termice individuale "de apartament" pe gaze naturale să fie interzise cu totul în întreaga Uniune Europeană

Sursa: a1.ro

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***