Organizată la inițiativa Muzeului Național de Istorie a României din București, expoziția Aurul și argintul antic al României a reunit peste 1000 de piese arheologice din metale prețioase, toate descoperite pe teritoriul României.
Acoperind o perioadă cuprinsă între Eneolitic și Antichitatea Târzie, din mileniul al V-lea a.Chr. până în secolul al VII-lea p.Chr.
O parte din artefactele prezentate au provenit din patrimoniul expoziției Tezaur Istoric a Muzeului Național de Istorie a României și peste 800 de obiecte au fost selectate din patrimoniul a 31 de muzee de arheologie și de istorie din țară, parteneri generoși în acest proiect.
Din decembrie 2013 și până în ianuarie 2019 expoziția „Aurul și argintul antic al României” a fost găzduită de 20 de muzee fiind montată mai întâi la București și apoi itinerată în 17 orașe din România și în două din Ungaria.
Volumul de față este structurat în două părți – una de prezentare a obiectelor din metal prețios în diferite epoci și perioade (Eneolitic, Epoca Bronzului, Epoca Fierului, Epoca Romană, Antichitatea Târzie și Evul Mediu Timpuriu), alta, catalogul propriu-zis, cu descrierea tuturor pieselor prezente în expoziție și a contextelor în care au fost
Citeste articolul complet pe cunoastelumea.ro