luni, iulie 15, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

DE SEZON! Cura cu MUST cu efecte uimitoare în diferite afecțiuni, dar şi în creșterea imunității

Beneficii multiple ale mustului în diferite afecţiuni, dar şi în creşterea imunităţii şi a tonicităţii organismului Delicios preludiu al vinului în care urmează să se transforme, mustul este, indubitabil, vedeta acestei toamne. Mustul are aceleaşi beneficii ca şi vinul, însă este superior acestuia din punctul de vedere al utilizării sale ca remediu, întrucât nu conţine alcool, care este contraindicat în foarte multe boli şi situaţii.

Mustul are efecte tonice, nutritive, depurative, diuretice şi laxative. Este un remineralizant remarcabil, cu rezultate bune în stări de: anemie, convalescenţă, afecţiuni ale ficatului şi ale bilei, probleme digestive, acidoză, insuficienţă cardiacă, colesterol mare, obezitate.

Strugurii, de asemenea, au efecte benefice asupra sistemului digestiv şi cardiovascular, asupra metabolismului, ajutând în obezitate, şi asupra rinichilor.

CURA CU MUST

Academicianul Ovidiu Bojor recomandă cura de must pentru efectele sale diuretice, depurative şi antisclerotice. Se consumă câte 500 ml de must, în 3 reprize, în primele două săptămâni. Apoi, se face o cură de 2-3 zile numai cu must, timp în care cantitatea creşte până la 2 litri de must pe zi. După aceea, se revine la doza de 500 ml, în 3 reprize pe zi, cât timp mai sunt strugurii în sezon.

Fitoterapeutul Constantin Milică – profesor universitar la Facultatea de Agronomie din Iaşi – recomandă o cură de 3-4 săptămâni cu must, perioadă în care se bea câte 1 pahar, de 3 ori pe zi. Jumătate din această cantitate se bea dimineaţa, pe stomacul gol, iar restul se consumă la masa de prânz şi la cină.

Intoxicare: Se bea câte 1 litru de must nefermentat, mai multe zile la rând.

Foarte interesant și..  „Mâncați ceapă cât de des puteți. Previne crizele de inimă, stimulează rinichii şi ficatul şi calmează sistemul nervos”

Obezitate: Timp de 1-2 zile pe săptămână, se beau câte 700 – 1500 ml de must pe zi.

Ten obosit: Se înmoaie o bucată de vată în must şi se tamponează faţa. Se lasă să acţioneze 10 minute, după care se spală cu apă şi bicarbonat de sodiu.

Sursa: lataifas.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.