vineri, aprilie 12, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Dacă ai această buruiană în curte eşti bun de plată! Legea propusă de parlamentari împotriva unei buruieni banale

Parlamentarii au declarat razboi unei plante care creşte în mod obişnuit pe terenurile neîngrijite din toată România.

Ambrozia creste in voie in toate localitatile din Romania, mai ales la sfarsitul verii. Iubitoare de bioxid de carbon, asa-numita „iarba de paragina” provoaca insa multe alergii, unele extrem de severe. De la un an la altul, tot mai multi romani ajung la medic spre finalul verii cu alergii severe din cauza polenului acestei plante. Netratate la timp, pot provoca astm.

Expertii Comisiei Europene au declarat ambrozia „specie periculoasa pentru sanatate” si au pus-o pe o lista neagra. De altfel, alergologii afirma ca Romania e fruntasa in Europa la numarul de alergii sezoniere.

Asa ca deputatul liberal Ionut Stroe a scris o lege anti-ambrozie, prin vrea sa ii oblige pe proprietarii terenurilor pe care creste aceasta planta sa o coseasca, sa o smulga din radacina sau sa o erbicideze. „Legea impune efectuarea acestor lucrari cel putin o data pe an si isi doreste a fi o metoda de prevetie foarte eficienta”, explica anul trecut deputatul. Intre timp, si alti parlamentari s-au alaturat initiativei sale, care a fost depusa pe 19 aprilie la Senat pentru dezbatere, scriu stirileprotv.ro.

Potrivit proiectului, cei care detin terenuri trebuie sa distruga cel putin o data pe an ambrozia de pe el. Altfel risca amenzi intre 1.500 si 10.000 de lei – in cazul persoanelor fizice – si intre 10.000 si 50.000 de lei, in cazul celor juridice. Verificarile ar urma sa fie facute de inspectori ai primariilor, Directiilor pentru Agricultura, Garzii de Mediu sau APIA.

Initiatorii afirma, in expunerea de motive, ca masuri similare exista deja in Elvetia, Germania sau Italia si ca tratarea problemelor produse de ambrozie costa in medie 4.400 de lei pe an, nefiind decontata de stat. Proiectul de lege urmeaza fie dezbatut si votat de fiecare Camera in parte.

Foarte interesant și..  Cea mai periculoasă înșelătorie apărută recent a început să facă deja ravagii în trafic. Inventivitatea hoților din România nu cunoaște limite

Pana acum, doar in Timis autoritatile au desfasurat o campanie pentru combaterea acestei buruieni periculoase, primaria Timisoara dandu-le si amenzi proprietarilor care nu au distrus-o pe terenurile pe care le detin. In orasul de pe Bega, persoanele fizice care nu isi igienizeaza terenurile risca amenzi cuprinse intre 500 si 1.000 de lei, iar persoanele juridice – intre 1.000 si 2.500 de lei.

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

  1. Sincer ? se repeta istoria din timpul imperiului roman , este problema fiecarui om deoarece nu mai crede in natura si da fuga la fast-food si mananca otrava ( ce impedica ADN-ul uman ) sa se dezvolte si sa combata teroristii chimici naturali , asta fac si marii magnati financiari , implanteaza pas cu pas orice sistem de combatere a sistemului uman pentru a lupta singur contra bolilor , de asta si cu aceasta planta , este pentru viata deoarece tot ce inseamna fum absoarbe si da oxigen , mai oameni buni de ce nu ziceti la parlamentul uniunii europene sa ne bage direct excrementele de la masini ( gazele toxice emanate) sub forma de fumuri ( intelegeti direct ce vreau sa zic ) , droguri legale asa cum au legalizat multe , e simplu , omorati-ne mai repede ca sa nu va mai feriti de nimic , oricum nu avem ce pierde decat viata aceasta , asta materiala , cea energica nu o mai pot folosi cum vor ei 🙂 , asa ca sunteti tare inceti la minte , omoram ce inseamna ” GARDIENII NATURALI ” contra poluare .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.