marți, mai 30, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Dacă ai mâncat vreodată piftie trebuie să citești asta! Cât este de sănătos să mănânci așa ceva?

Piftia este unul dintre cele mai sănătoase preparate din porc. Conţine puţine calorii şi este bogată în proteine.

Mănânci piftie? ”Piftia este o formă foarte uşor asimilabilă de nutrienţi esenţiali: aminoacizii prezenţi în ţesutul conjunctiv (fibrele de colagen). Ei participa la refacerea pielii, a tendoanelor, a articulaţiilor.

Pentru că dietă cu carne “curată” conţine prea puţin din aceşti aminoacizi, corpul poate ajunge însituaţia de a nu putea produce suficient material de construcţie pentru refacere”, a explicat nutriţionistul Cristian Mărgărit, pe blogul sau.

Potrivit lui Mărgărit, conţinutul de grăsime saucarbohidraţi este redus, piftia fiind foarte bogatăîn proteine. În trecut se consideră că aceste proteine sunt de proastă calitate, din cauza profilului dezechilibrat de aminoacizi (cantităţi prea mari de prolina, hidroxiprolina şi glicină).

Totuşi, tocmai această abundenţă a unor aminoacizi face că valorea terapeutică a gelatinei să fie mare. În industria cosmetică existenţa acestor aminoacizi este speculată la maxim, fiind incluşi în diverse produse cu pretinse efecte regeneratoare, de creştere a fermităţii, reducere a vergeturilor şi celulitei. O idee mult mai bunămi se pare totuşi să lucrăm dininterior.

”Piftia mai conţine lizină (ajută creşterea musculară şi lupta împotriva infecţiilor virale) şi arginină (ajută la pomparea muşchilor). Asociem vitamina C, în acest caz din pătrunjel. Cât mai multpătrunjel. Vitamina C este implicată în sinteză de colagen şi refacerea ţesuturilor conjunctive şi chiar în sănătatea părului şi unghiilor”, completează Cristian Margrit.

Mihaela Bilic ne sfătuieşte, de asemenea, să mîncăm piftie, pentru că nu este periculoasă pentru sănătatea noastră, dacă îi îndepărtăm grăsimea de deasupra înainte de a o consumă. ”E sezonul pentru răcituri sau piftie, preparate dietetice ce conţin carne fiartă (de porc saupasăre), multă apă şi geletina. Gelatină e o proteină prezenţa în oase şi cartilaje care are capacitatea de a absorbi de 10 ori mai multă apă decât greutatea ei.

Din cauza asta trebuie săfolosim la piftie multe oase (picioare, cap de porc, spinări de pui sau curcan), doar aşa preparatul final va fi ferm şi bine închegat. Colagenul din pielea de pui şi şoriciul de porc are şi el proprietăţi gelificante aşa că puneţi la fiert în oală cu piftie şi urechi, “adidaşi” sau gheare, chiar dacă apoi nu le consumaţi, zeamă lor se va întări perfect. Nu va rămâne decât să puneţi şi bucăţele de carneslabă, afumată sau nu, astfel încât amestecul final săconţină de toate şi să aibă gust.

Foarte interesant și..  Această casă ecologică din ROMÂNIA este în top 10 cele mai reușite în lume

Şi nu uitaţi săîndepărtaţi grăsimea de deasupra înainte să o serviţi”, a scris pe pagină să de Facebook celebra nutriţionista.

Sursa: sanatatea.ro

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.