Connect with us

INFO ȘTIRI

Specialiștii stomatologi atrag atenția despre pericolele la care sunt supuse persoanele care au lucrări dentare cu clasicele plombe argintii

Published

on

Persoanele care și-au plombat măselele, in urma cu zeci de ani cu plombele din amalgam, asa numitele  „plombe de argint” trebuie sa-și facă de urgentă o programare la medicul stomatolog pentru a scăpa de ele.

Cercetări recente au dezvăluit ca mercurul din compozitiva lor are efecte neuro-toxice, putând sa inducă autism, scleroza multipla, Par­kinson și Alzheimer, scrie csid.ro.

Cu cât mai multe plombe argintii, cu atat mai rau spun specialistii, atra­gand atentia ca mercurul este capabil sa ema­ne vapori toxici chiar si dupa 10 ani de cand si-a facut „cuib” in maselele noastre.

Medicii dentiști spun ca zeci de romani le cer sa ii scape de plombele cu amalgam, de teama ca, in timp pot sa dezvolte probleme la rinichi sau neurologice. Sunt si romani, in special tinerii, care cer îndepărtarea plombelor argintii pentru ca sunt inestetice. Cu toții s-au speriat dupa ce au auzit ca pot fi nocive pentru organism, mai ales ca le poarta de ani buni.

Cat despre toxicitatea acestora, cei din Colegiul Medicilor dentiști spun ca sunt sigure. Au fost insa zeci de oameni care au dezvoltat reacții alergice locale la amalgamul dentar, dar nu s-a demonstrat pana acum ca ar cauza in mod direct boli.

Plombele din amalgam sunt un amestec de mercur lichid si bucăți mici de argint sau alte metale, cum ar fi cupru, staniu si zinc.

Discutiile pe tema „cat de sigur este acest timp de plombe” dureaza de ani. Exista voci care susțin ca absorbția mercurului duce la probleme neurologice si renale.

Amalgamul pe baza de mercur folosit la plombele dentare nu este interzis, dar este folosit cu restrictii in alte state. Astfel, in America, Olanda, Suedia, Danemarca si Germania, nu se utilizeaza in cazul femeilor insarcinate, al copiilor si al persoanelor cu alergii, scrie protv.ro.

De asemenea, cercetări recente arată că aceste plombe ar fi foarte periculoase si in preajma telefoanelor mobile, sau al altor dispozitive electronice care utilizează tehnologia Wifi sau a rețelelor fără fir. Aceste dispozitive se știe ca emit radiații electromagnetice care, pot cauza eliberarea temperata de mercur în organism. Expunerea frecventa la aceste radiații, a celor care au astfel de plombe in gura, este foarte periculoasa deoarece poate provoca diverse boli imunologice si neurologice.

RECOMANDARE
Doctorul care a infiintat Agentia Nationala a Medicamentului. „În răceală, medicamentele nu tratează nimic!. Tot ce e viroza trece". De ce s-a scos piramidonul de pe piata

Potrivit Dr. Russel Blaylock, sistemul nervos, imunitar si cardiovascular sunt cele mai afectate de efectele nocive ale expunerii cronice la mercur. Din plombele de amalgam se crează electricitate, care creste eliberarea de vapori de mercur in organism. Când vaporii de mercur intra in sânge aceștia provoca boli foarte periculoase ca Alzeimer sau Parkinson.

loading...
Loading...

INFO ȘTIRI

Chiar credeati ca in pizza si merdenele se pun cascaval si branza? Cum isi bat joc de noi patiseriile si cofetariile

Published

on

By

Patiseriile, pizzeriile si cofetariile isi bat joc de clienti, pacalindu-i in privinta continutului produselor lor. Ministerul Agriculturii avertizeaază că, în urma controalelor care au vizat 180 de magazine şi unităţi de producţie din Bucureşti şi din alte 12 muncipii, s-a constatat că 40% dintre acestea utilizează în procesul de fabricaţie specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate şi informează eronat consumatorii prin sistemul de etichetare că utilizează produse obţinute din lapte.

„Au fost verificate 180 de unităţi (din care 85 patiserii, 17 Cofetării – laboratoare cofetărie, 47 pizzerii, 15 restaurante/catering, 11 unităţi de Fast Food, 5 magazine alimentare). Controalele s-au desfăşurat în Bucureşti şi in municipiile reşedinţă de judeţ precum Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Vaslui. Dintre acestea 73 de unităţi, reprezentând un procent de 40,5%, utilizează în procesul de fabricaţie specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate şi informează eronat consumatorii prin sistemul de etichetare că utilizează produse obţinute din lapte (brânză, caşcaval, unt, etc)”, anunţă Ministerul Agriculturii, care, împreună cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a reluat din 21 ianuarie activităţile de control desfăşurate în anul 2018, pentru a evalua corectitudinea practicilor comerciale privind utilizarea grăsimilor hidrogenate în locul produselor exclusiv pe bază de lapte, informarea corectă a consumatorilor, depistarea, sancţionarea şi diminuarea fraudelor în domeniu.

Acţiunile se desfăşoară atât în Municipiul Bucureşti cât şi în toate municipiile reşedinţă de judeţ şi urmăresc în principal verificarea conformităţii denumirii produselor alimentare ce se comercializează, în raport cu înscrisurile de compoziţie din sistemul de etichetare.

„Chiar dacă se constată o diminuare a fenomenului de substituire a produselor lactate cu specialităţi obţinute din grăsimi hidrogenate, în comparaţie cu amploarea fenomenului din anul 2018, neregulile majore persistă în detrimentul producătorilor autohtoni de lapte şi produse derivate din lapte şi pe linia informării corecte a consumatorilor”, subliniază ministerul.

Au fost depistate şi alte abateri precum comercializarea aşa-zisei „Specialitate Bulgaria” drept Telemea de Bivoliţă, Telemea de Capră şi Telemea de Vacă, la preţuri cuprinse între 8,5 lei şi 11 lei/kg, fenomen de substituire care, pe lângă faptul că afectează imaginea producţiei autohtone, autentice şi sănătoase, reprezintă practic şi „o sfidare a consumatorilor”, conform Ministerului Agriculturii.

Pentru nereguli precum dezinformarea consumatorilor şi substituirea produselor procesate din lapte cu specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate, dar şi cele privind încălcarea normelor igienico-sanitare şi siguranţă alimentară, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 661.219 lei.

RECOMANDARE
Un plan indraznet. Centralele termice individuale "de apartament" pe gaze naturale să fie interzise cu totul în întreaga Uniune Europeană

sursa digi24

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***