vineri, iunie 21, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Avertisment cât se poate de serios. Dacă aveți casa izolată cu polistiren sau cu vată minerală, ar trebui să știți asta

Un tânăr arhitect din Târgu Jiu avertizează populația cu privire la folosirea polistirenului si a vatei minerale la termoizolare. Aceste materiale sunt foarte periculoase mai ales in casele unde sunt copii. El recomanda înlocuirea lor cu materiale ecologice, pe baza de lână de oaie si cânepă.

Alexandru Hortopan spune polistirenul nu lasă peretele să respire, astfel că umiditatea din casă este ridicată, ceea ce duce la probleme respiratorii.

„Recomand folosirea celor două materiale mai ales la familiile cu copii mici. La ferestre se pune acum tâmplărie PVC, care este un material termuizolant, dar care nu «respiră», iar în combinaţie cu polistirenul, tot spaţiul din interior devine lipsit de oxigen şi cu o umiditate crescută. În acest fel, se dezvoltă microorganisme care pot duce la apariţia unor afecţiuni respiratorii. Dacă un copil mic este crescut într-un asemenea spaţiu poate să aibă probleme cu bolile respiratorii“, afirma tânărul.

Tânărul mai spune că, deși materialele ecologice sunt mult mai bune, acestea lipsesc din majoritatea magazinelor de profil.

„Nu ştiu de ce aceste materiale nu se găsesc în marile magazine pentru că sunt mult mai sănătoase şi eficiente. Cu toate acestea, există distribuitori autorizaţi pentru România a unor materiale de acest fel. Costurile nu sunt foarte mari faţă de materialele clasice, polistirenul şi vata minerală, pentru că se adaugă costurile de transport“, a mai declarat Alexandru Hortopan.

Sursa: stirilekanald.ro

Foarte interesant și..  Remediu naturist incredibil! Ceapa roșie te scapă de varice! Află cum se prepară!

Articole asemănătoare

4 COMENTARII

  1. gata ne-am dat dea dura cu cercetarile….alooo bree daca vreti neaparat o izolatie perfecta si naturala atunci recomandati bordeiele de pamint si gata am terminat si sint si foarte sanatoase si ecologice……mai baeti cucuieti vad ca va merge mintea la timpenii cu ideile voastre…hai mai veniti cutrasnai pina niste ametiti de prosti or sa viseze sa faca afacere din ce tot debitati si sa legifereze….paie mai baete si balega de vaca si cal si sa vezi ce caldura tine …….mai postati chestii din astea proaste ca vin astia de la psd si va reintorc in dictatura comunista si vai si amar de izolatiile voastre

  2. Sunt Tehnician constructor si am invatat la scoala ca peretele respira .Trebuie sa sti tehnologia de montare a polistirenului.Trebuie montat tn copci de material, asa incit intre polistiren si perete sa ramina circa un cm.Astfel se formeaza asa numitul rost de ventiletie.Asa ca izolati linistiti nu va mai luati dupa unii care vor sa reinventeze roata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.