duminică, aprilie 14, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Dacă se vrea, e bine și în România. Comuna în care șoselele sunt curate și iarna! Localnicii nu plătesc nimic

Nu e nevoie nici de personal in plus, pentru ca cei care deszăpezesc sunt chiar angajații primăriei.

Primarii din România ar putea să ia exemplu de la colegii lor din Alba. În acest județ, mai multe comune au cumpărat utilaje de deszăpezire cu bani europeni. Nu mai așteaptă licitațiile de la stat, informează stirileprotv.ro .

Deși a nins din belșug in ultimele zile, pe străzile din Comuna Daia Română se circulă fără probleme.

Autoritățile au apelat la fondurile europene, pentru a cumpăra un utilaj de lux, care are si sărariță si lamă. A costat 30.000 de euro. Deci sătenii n-au plătit nimic.

Iată ce declarau localnicii și primarul comunei:

Iacob Damian, angajat la  primărie: „Putem interveni oricând, la orice oră. Suntem dotați cu tot ce trebuie, avem sare.”

Visarion Haprian, primarul comunei Daia: „Ne putem administra singuri si cheltuielile la bugetul comunei, comparativ cu o societate de deszăpezire, sunt deosebit de mici, putem economisi undeva peste 60 de mii de lei.”

Localnica: „Bine că ne deszăpezește si ne curăță pe drumuri, cum să nu ne pară bine. Din fonduri europene doar nu o să dăm noi banii pe ele. In fiecare zi trece încolo, trece încoace.”

Localnic: „Cum ninge, cum intervine omul potrivit la locul potrivit. Banii sunt de la UE, asta înseamnă să faci ceva pentru comună.”

Si in comuna Ciugud, autoritățile au decis sa nu mai aștepte licitațiile statului, pentru a afla cine le curata șoselele. Tot cu bani europeni, au achiziționat trei utilaje.

Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud: „Deszăpezim undeva la 50 de km de drumuri comunale si străzi si economia pe care o facem la bugetul local este undeva la 250.000 de lei in fiecare an.”

Foarte interesant și..  România are 7 chakre, cele mai multe din totalul celor de Glob. Unde se află centrele energetice

Nu e nevoie nici de personal in plus, pentru ca cei care deszăpezesc sunt chiar angajații primăriei.

Daniel Nicoară, angajat primărie: „Ori de câte ori ninge, noi in 10 minute ieșim, încărcăm, dăm cu sare să fie străzile aproape negre, să poată circula lumea la serviciu.”

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.