vineri, mai 24, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Nu mai lăsați copiii sa stea în poziția W. Nu este deloc benefică și poate duce la afecțiuni grave

Nu este foarte neobișnuit să vedem copiii stând în poziția W. Chiar avem impresia că acest lucru înseamnă că ei sunt mai flexibili decât alţii. În realitate, această poziţie nu este deloc bună pentru copii şi poate duce la afecţiuni grave.

Poziţia de şezut în W îi împiedică să-şi transfere greutatea şi să facă ceea ce medicii numesc „rotaţia trunchiului”. Practic, copiii nu vor putea să se rotească, să se întindă şi să apuce lucruri aflate în apropierea lor.

Rotația trunchiului este esențială pentru copii, atunci când  învaţă cum să se coordoneze bilateral. Aceste abilităţi motorii sunt necesare pentru dezvoltarea capacităţii de a-şi susţine echilibrul şi de a preveni căderea.

Coordonarea bilaterală este întreruptă atunci când copiii stau în această poziție. De asemenea, poate întârzia dezvoltarea altor abilități motorii, cum ar fi coordonarea mână-ochi, săriturile și aruncarea.

La fel de grav este şi faptul că poziţia în W poate atrofia muşchii şoldului şi ai piciorului, provocând probleme ortopedice, cum ar fi  „degetele de porumbel” (degetele îndreptate către interior) sau dureri pelvine pe măsură ce cresc.

Urmăriţi videoclipul de mai jos pentru a înţelege mai clar pericolele la care sunt expuşi copiii care stau într-o astfel de poziţie:

Sursa: Simple Organic Life

Foarte interesant și..  Bătrâna din Buzău, care A UIMIT MEDICINA din România. Are 100 de ani, însă de la 26 de ani nu mai doarme deloc. Cum explică medicii faptul că lipsa somnului nu i-a afectat sănătatea

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.