vineri, aprilie 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Dacii încă există și trăiesc într-un „sat dacic” din România

Este greu de crezut, însă există încă oameni care trăiesc după ritul străvechi al dacilor, într-o comunitate numită „satul dacic”, se adresează unul altuia cu apelativul „frate”, nu au curent electric și poartă haine simple, populare. Este vorba despre 5 adulți și un bebeluș de trei luni care sunt izolați de civilizație și care așteaptă oricând alți români care să se alături comunității dacice.

„Dacii” din 2017 se luptă din greu cu condițiile meteo vitrege, cărora le fac față cu dificultate dat fiind faptul că nu folosesc resurse ale timpului în care trăiesc, precum haine și încălțăminte rezistente la frig sau încălzire electrică.

Fratele Mina, relaxat ca și când vremea de afară ar fi o iluzie ne consolează spunându-ne că se poate și mai rău: „Cam astea sunt condițiile aicea la noi. Vitrege. Iarna, minus 17 grade, zăpada jumătate de metru și când troienește, chiar un metru. Dar mulțumim lui Dumnezeu, e bine”.

Satul dacic este localizat la Năeni, Buzău și adună laolaltă români care au lăsat de bunăvoie civilizația ca să stea cu animalele sălbatice și să-și găsească liniștea.

În satul dacic s-a născut Decebal, în urmă cu trei luni

În urmă cu 3 luni, a apărut Decebal, cel mai tânăr din dacii care sfințesc acest loc. Mama sa are 18 ani și nu a fost niciodată la oraș: “Aici e liniște. Unii ne-au spus că nu prea le place la oraș, că sunt mașini multe, blocurile alea așa înalte. Acum am zis că e frumos aici. Mai ales vara”, spune fata.

Citește întregul articol pe libertatea.ro

Foarte interesant și..  Este unică în lume. Secretele minei pline cu PETROL din stațiunea buzoiană Sărata Monteoru

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.