Dascălii se solidarizează cu profesoara din Teleorman, agresată de elevi. „Dacă şi după acest episod tot nu ieşiţi în stradă...” - Infoalert.ro
Connect with us

Educație

Dascălii se solidarizează cu profesoara din Teleorman, agresată de elevi. „Dacă şi după acest episod tot nu ieşiţi în stradă…”

Published

on

RECOMANDARE
Alertă de la POLITIE! Fiți vigilenți! Mii de români au fost înșelați în acest mod

După ce, în spațiul public și mass-media au ajuns imagini terifiante cu o profesoară ce este agresată de către elevi, dascăli din întreaga ţară şi-au exprimat indignarea şi durerea faţă de condiţia cadrului didactic în societatea actuală care, pe lângă faptul că este prost plătit, trebuie să îndure umilinţe de neimaginat din partea elevilor, uneori a părinţilor şi, culmea, chiar din partea unor colegi ajunşi în funcţii superioare, respectiv directori sau inspectori.

Unul dintre cele mai emoţionante mesaje a fost trimis de profesoara Adina Drenga într-un material video publicat în mediul online:

„O profesoară a fost bătută în clasă.

Chestia asta se încadrează în orice stat civilizat la categoria infracţiuni săvârşite de minori. Numai la noi nu. Pe motiv că profesoara de fapt era suplinitoare şi avea doar două ore în şcoală. Şi, atenţie, avea probleme de mai mult timp neputând să ţină clasa în frâu. Ultimele propoziţii sunt poziţia oficială a ISJ ului de acolo din judeţ. Şi, din păcate, părerea împărtăşită de o mare majoritate a celor care privesc imaginile respective.

Undeva în mintea românilor aflaţi în funcţii publice s-a produs un virus care se propagă… „profesorii îşi merită soarta”.

Adică, dacă eşti angajat ca profesor într-o şcoală, încetezi să mai fii cetăţean român cu drepturi depline. Brusc. Dacă te bate, te înjură, te calomniază cineva, cât timp eşti la muncă, asta e… e vina ta pentru că nu ai ştiut să ţii copiii în frâu… adică nu ai ştiut să îţi faci meseria.

Dragii mei colegi, acea femeie e mama, soţia fiica, sora cuiva. Acel om are dreptul să ştie că nu e singur, că voi sunteţi alături de ea. Dragii mei colegi, dacă şi după acest episod făcut public şi petrecut într-o instituţie publică tot nu ieşiţi în stradă şi acceptati poziţia oficială a inspectoratului care nu a avut nici măcar bunul simţ să îşi exprime solidaritatea cu omul aflat la serviciu şi răstignit pur şi simplu de nişte infractori şi complicii lor, participaţi practic la instaurarea anarhiei şi nimeni nu va mai putea să vă garanteze că mâine, de exemplu, nu veţi fi voi aceia înjuraţi, bătuţi, filmaţi în sala de clasă şi puşi pe reţelele sociale.

Doamne fereşte!

Mai are rost să vă aduc aminte că, pentru ca răul să se producă, e suficient ca oamenii buni să nu facă nimic?

Voi, care aparţineţi unui sindicat, cereţi public pe toate canalele oficiale posibile ca profesoara respectivă să primească scuzele directorului, inspectorului şi colegilor care, deşi ştiau cu ce se confruntă, nu au făcut NIMIC, deşi era datoria lor pentru a preveni situaţia. Cereţi public garanţii, că pentru infractorii minori statul de drept găseşte pârghii să îi educe într-un mediu adecvat, nu să trimită omul în cuşca leilor fără nicio apărare…. Acum e momentul să vă solidarizaţi cu DOAMNA PROFESOARĂ.

#vremdreptatepentruprofesori”, a transmis dascălul Adina Drenga pe Facebook.

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Din lume

De ce se numește moneda românească „Leu”?

Published

on

RECOMANDARE
Descoperire uimitoare: în organismul uman există atomi proveniți din alte galaxii!

Istoria leului românesc începe cu secolul al XVII-lea când în Principatele dunărene se foloseau ca monedă taleri olandezi, löwenthaler, care aveau gravat pe ei un leu rampant, locuitorii denumindu-l generic “ leu ”.

Această monedă a fost folosită în Țările Române până în a doua jumătate a secolului XVIII şi chiar după ce talerul fusese scos din uz, el încă reprezenta o unitate de calcul imaginară sub numele de “ leu ”, la care se raportau toate preţurile în anii ce au urmat.

Mai este de menţionat că moneda naţională a vecinilor noştri de peste Dunăre este leva care în traducere înseamnă tot “leu”, trădând aceeaşi origine ca cea a leului românesc. De la löwenthaler, pronunțat daler, vine și denumirea monedei SUA, dolar. Din cauza lipsei unor legi monetare bine definite la noi au început să fie folosite câteva zeci de tipuri de valută străină.

Leul devine oficial monedă a românilor pe 16 septembrie 1835 când domnul Țării Românești, Alexandru Ghica, instituie ca monedă a țării, leul, unitate teoretică de cont, echivalentul a 60 de parale. Tranzactiile, taxele, impoziele se calculau în lei, dar se plăteau în monedă străină. În Moldova, domnitorul Mihail Sturdza, ar fi dorit în 1835 să bată monedă, dar Imperiul Otoman, nu ar fi acceptat ca un stat vasal să aibă propria monedă, deoarece ar fi fost un semn al independenţei. După unirea Principatelor şi Cuza a tatonat ideea unei monede naţionale, care urma să se numească român sau romanat, dar Înalta Poartă Otomana s-a opus.

Încă din 1859, Alexandru Ioan Cuza l-a însărcinat pe consulul francez la Iaşi, Victor Place, să negocieze baterea unor bani româneşti la monetăria din Paris. Acestea urmau să se numească „români”. Un român ar fi cântărit 5 grame de argint şi ar fi fost împărţit în 100 de „sutimi”, ca monedă divizionară. Ion Heliade Rădulescu a propus numele de „romanat”, după modelul bizantin. Proiectul nu a putut fi realizat. La 1860, s-a bătut totuşi o monedă de bronz de 5 parale, dar aceasta nu a circulat.

RECOMANDARE
Descoperire uimitoare: în organismul uman există atomi proveniți din alte galaxii!

În 1864, după ce Cuza a impus regimul său autoritar, chestiunea a fost reluată şi s-au bătut câteva monede de probă. Este vorba de piesele de „5 sutimi”, care aveau pe avers efigia domnului şi inscripţia „Alecsandru Ioan I”. Ele nu au fost puse în circulaţie niciodată.

Sursa: atlas-geografic.net

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***