Fă-ți un bine și descarcă cartea de salvare a autoturismului. Îți poate salva viața în caz de accident - Infoalert.ro
Connect with us

Diverse

Fă-ți un bine și descarcă cartea de salvare a autoturismului. Îți poate salva viața în caz de accident

Published

on

RECOMANDARE
Angajat al unei fabrici de mezeluri rupe tăcerea. "NICIODATĂ nu o să pun gura pe așa ceva". Iată ce bagă în salam, parizer, mușchi, șuncă sau Kaizer. Răspândiți masiv!

Șoferii din Romania ar putea primi amendă, dacă vor fi găsiți ca nu respecta ultima noutate in legislația din Romania. Este vorba despre o fisa pe care toți conducătorii auto trebuie sa o aibă în mașină. Se numește cartea de salvare a autoturismului si poate fi descărcata de mai jos.

Va rugam sa luati in considerare faptul ca nu toți producătorii furnizează cărți de salvare pentru modelele de autoturisme mai vechi, produse de ei si care sunt dotate cu airbag-uri.

Producătorii care nu oferă încă carti de salvare vor începe sa facă acest lucru. Momentan, cele mai multe carti de salvare pot fi gasite la producătorii germani de autovehicule, pe website-urile importatorilor si sunt disponibile numai in limba germana. Ar trebui sa cautati dupa următoarele cuvinte cheie: „Rettungskarten” (Carti de salvare), „Rettungsdatenblätter” (informatii privind cartile de salvare) sau „Einsatzblätter” (carti de salvare ce cuprind informatii privind reactia in cazul producerii unui incident).

Producatori precum Alfa Romeo, Fiat, Lancia, Mercedes, Maybach, Smart, Opel si Saab furnizeaza carti de salvare in mai multe limbi europene. Cu ajutorul simbolurilor, fiecare carte de salvare este usor de citit. Toti producatorii folosesc aceleasi simboluri si culori in cartile de salvare.

In randurile de mai jos, puteti sa gasiti codurile aferente simbolurilor (un tabel cu traducerea acestora) care poate fi utilizat in cadrul cartilor de salvare germane.

Nota: Va rugam sa verificati modelul/tipul informatiilor precum si imaginile autoturismelor din continutul cartilor de salvare pentru a fi siguri ca respectivele carti de salvare sunt cele corespunzatoare autovehiculului dumneavoastra.

O carte de salvare indica intotdeauna numarul maxim de airbaguri disponibile pentru un anumit model sau serie de modele. Nu conteaza daca autoturismul nu este complet echipat cu numarul total de airbaguri complementare indicate in cartile de salvare.

RECOMANDARE
Alertă de la POLITIE! Fiți vigilenți! Mii de români au fost înșelați în acest mod

Aceste informatii au fost preluate de pe site-ul: acr.ro

loading...
4 Commentarii

4 Comments

 1. Adrian

  mart. 1, 2017 at 11:25 pm

  fiat albea 2008 nu exista carte ,astept sa vad ce zice marinel poate imi gaseste el carte :)))

 2. Eu

  nov. 20, 2016 at 11:16 am

  Ce se intampla daca pe pagina producatorului nu gasim cartea pentru masina pe care o avem? Mai exact o masina din 2005, nu e din 1923…

 3. vasile popa

  oct. 21, 2016 at 7:57 am

  cum putem sanctiona articolele idioate si alarmiste!!!???

 4. Daniel Florin Pop

  iul. 6, 2015 at 6:49 pm

  Da. Eu am un Logan din 2006. Pe aceasta fisa este scris in limba germana legenda. Domnii politisti vor intelege tot.

Lasă un răspuns

Diverse

Descoperire uimitoare: în organismul uman există atomi proveniți din alte galaxii!

Published

on

By

RECOMANDARE
TOP 12 fenomene INEXPLICABILE surprinse de camerele de luat vederi. Poti sa explici asa ceva? VIDEO

Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire extraordinară. Conform unui studiu recent, publicat în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, mai mult de o jumătate din materia Căii Lactee și implicit jumătate dintre atomii care intră în componența corpurilor oamenilor, ar putea proveni din exteriorul galaxiei noastre.

Astrofizicienii de la Northwestern University (SUA, Illinois) au realizat simulări pe un supercomputer, identificând astfel un fenomen cosmic numit transfer intergalactic, care a dus la descoperirea unor aspecte neștiute din evoluția galactică, scrie sciencealert.com.

Astrofizicienii au constatat că exploziile colosale ale supernovelor pot expulza cantități imense de materie din propriile galaxii. Atomii pot fi propulsați, în acest fel, cu o forță suficient de mare pentru a parcurge distanțele imense de la o galaxie la alta. Datorită acestor fenomene, galaxia noastră, Calea Lactee, a „importat” materie provenită de la alte galaxii și, desigur, a și „exportat” gigantice cantități de atomi, în urma exploziilor propriilor supernove.

După cum remarcă conducătorul studiului, Daniel Anglés-Alcázar, în organismul fiecărui om există un număr de atomi proveniți din galaxiile vecine, deci, ne-am putea considera, fie și parțial, „călători prin spațiu” sau „imigranți extragalactici”. Citeşte mai mult pe cunoastelumea.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***