miercuri, mai 29, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

De ce a ajuns foarte periculoasă platforma de la Meta

În ciuda interdicțiilor, cea mai mare parte a extremismului rămâne neadministrată de Meta. Facebook este un loc de „fermentare” a teoriilor conspirației și a organizării periculoase în momente critice, precum cele peste 650.000 de postări care contestau victoria președintelui Biden între alegerile generale din 2020 și insurecția din 6 ianuarie.

Facebook, periculos

Un nou raport publicat inițial de Wired arată aproximativ 200 de grupuri și profiluri pe întreaga platformă Facebook care organizează activități militante la nivel național.

Cercetarea, realizată de Tech Transparency Project, a descoperit că aceste grupuri au legături cu organizații precum rețeaua de miliție Three Percenters, denumită de Meta drept un „grup de miliție înarmată” în Lista sa din 2021 a Indivizilor și Organizațiilor Periculoase. Cu toate acestea, grupuri precum Free American Army au îndemnat utilizatorii să li se alăture milițiilor locale sau Three Percenters fără consecințe.

Katie Paul, directorul Tech Transparency Project, a urmărit sute dintre aceste grupuri și încă din 2021 a observat o seriozitate și o concentrare crescută asupra organizării în ultimul an.

„Multe dintre aceste grupuri nu mai sunt seturi fragmentate de miliții…

Continuarea articolului pe playtech.ro

Foarte interesant și..  Spune-mi cât porți la picior ca să-ți spun cât trăiești!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.