În interiorul pieptului tău se află o grămadă de mușchi asimetrici, lipsiți de emoție și deloc romantici. Cu toate acestea, persistăm în utilizarea unui simbol incorect anatomic al „inimii” pentru a reprezenta organul coronarian, pe care, eronat, îl încărcăm cu caracteristici sentimentale.
De unde provine simbolul inimii
Exact de unde provine acest simbol nu este pe deplin cert, deși autorii unui nou studiu au încercat să afle când a început această abominație să circule. Privind înapoi în timpuri străvechi, ei sugerează că filosofii greci antici ar fi putut fi primii care au asociat inima cu emoțiile, citându-l pe Aristotel ca unul dintre principalii „vinovați”.
Potrivit neurochirurgului olandez și autorului Pierre Vinken, prima ilustrație a simbolului clasic în formă de inimă a apărut într-un text din secolul al XIII-lea și ar fi putut fi inspirată de descrierea ciudată a organului făcută de Aristotel. Alte surse sugerează că logo-ul clasic al inimii reprezintă frunza unei specii acum dispărute de fenicul gigant, numit silphium, care creștea cândva de-a lungul coastei nord-africane și era folosită ca metodă de control al nașterilor de către grecii și romanii antici.
Indiferent de modul în care imaginea a…
Continuarea articolului pe playtech.ro