Micul dejun este o masă care nu trebuie să lipsească pentru nicio persoană. Mulți o înlocuiesc cu cafea, țigări, sau un sandwich nu tocmai sanatos. Musli este o variantă foarte bună pentru micul dejun.
Reprezinta o combinație de cereale, fructe uscate, nuci si semințe. Nu este singura opțiune, dar pentru cei grăbiți poate fi și o variantă practică. Alimentul a fost inventat in anul 1900 de către medicul elvețian Maximilian Bircher-Benner, ca hrană pentru pacienții săi din spital.
Preparatul are foarte puține grăsimi, dar multe fibre, fiind recomandat pentru cei ce se luptă cu kilogramele în plus, in prevenirea constipației, a hemoroizilor, a
cancerului si chiar a bolilor cardiovasculare.
În magazine sunt mai multe sortimente de musli la prețuri de 8,5-12 lei/kg. Sunt și produse mai scumpe. Pentru diabetici se recomandă produsul simplu, fără zahăr și fulgi de ciocolată. Mulți își pot prepara această hrană acasă.
Pentru a pregăti musli, aveți nevoie de ovăz uscat, bucăți de fructe proaspete (mere, struguri, fructe de pădure , banane, mango etc), suc de lămâie, nucă măcinată, semințe si produse lactate (iaurt sau lapte). Un astfel de mic dejun cu siguranță este unul dintre cele mai sănătoase pe care le poți servi.
Cei care nu beau lapte pot folosi pentru înmuierea produsului lapte de soia, compot sau apă. Beneficiile consumului de musli sunt multiple, de aceea ar fi bine ca, măcar la o masă pe zi să mâncați sănătos.
Sursa:sanatate.acasa.ro