Acasă Din lume Care este secretul evreilor care-i face sa aibă succes oriunde in lume

Care este secretul evreilor care-i face sa aibă succes oriunde in lume

1

Dragostea părinților evrei pentru copiii lor nu are limite. Vezi după care criterii aceștia își educă pruncii.

Încurajarea și susținerea. După spusele acestora, copilul lor nu are neajunsuri. Și chiar dacă nu e adevărat, nimeni în afară de părinț2/8i nu va afla acest lucru.

Libertate rezonabilă. Educația evreiască modernă combină două lucruri aparent contradictorii: libertatea copilului și rigiditatea cerințelor. Copilul e liber să facă totul ce-i vine prin cap. Pedeapsa nu se lasă de așteptat atunci când depășește limitele.

Lauda. Orice mamă, fără dar și poate, își laudă copilul chiar de la nașterea acestuia. O mamă evreiască își preamărește pruncul pentru orice neînsemnată reușită. Mai mult decât atât, le povestește rudelor și prietenilor despre succesele micuțului, să se simtă flatat în înconjurarea lor.

Gradul sporit de responsabilitate pentru comportamentul său. Evreii sunt siguri că un cuvânt neînsemnat aruncat în grabă sau orice conduită inadecvată în prezența copiilor poate avea consecințe ireversibile.

Dragoste și respect în familie. Tradiția evreiască spune că baza oricarei familii o constituie soțul și soția – tatăl și mama. Prin urmare, copiii trebuie să fie de la o vârstă fragedă obișnuiți cu faptul că toată atenția părinții trăiesc în primul rând unul pentru altul, iar relațiile lor sunt înpregnate de respect, dragoste și grijă. Atunci copilul se simte protejat, dar și are un bun exemplu de urmat, cum trebuie să-și creeze propria familie.

Cum să devii părinte. În Israel, părinții încep să-și educe copiii chiar înainte de nașterea lor. Fata, după ce este dată în căsătorie, e gata să devină mamă, ea nu este învățată ”să trăiască pentru sine”, misiunea ei este casa și familia. Dacă să privești inițial sarcinile părintești ca o povară și restricție, îți va veni greu să-ți educi copiii.

Foarte interesant și..  Studiile arată ca acei copii care s-au născut pe datele de 1, 10, 19 sau 28 ale lunii sunt altfel decât ceilalți. La fel vor fi și când vor fi adulți

Repartizarea productivă a timpului. Copiii evrei nu cunosc cum e să fii leneș sau pasiv: vioara, limba engleză, matematica – totul stăpânesc cu virtuozitate. De mici copii sunt obișnuiți cu faptul de a fi angajat în tot felul de activități este un lucru firesc.

Mai jos gasesti și o lista cu cele 22 reguli nescrise dupa care se orienteaza ”poporul ales” pentru a obține succes in afaceri.

1. In toate trebuie sa ai echilibru.
2. Invata sa delegi si sa imparti munca ta.
3. Uita de mandrie si cere ajutor.
4. Fii cu totii politicos si nu uita sa te saluti.
5. Nu irosi timpul.
6. Vorbeste doar atunci cand ai ce spune.
7. Planifica-ti viata.
8. Nu intarzia cu salariul. Asigurate sa-ti platesti angajatii la timp.
9. Ai facut o promisiune? tine-te de cuvant!
10. Proprietatea aproapelui tau trebuie sa fie la fel de pretioasa pentru tine ca a ta proprie.
11. inconjoara-te de oameni pozitivi si buni si scapa de cei negativi.
12. Munceste fiecare clipa. Mergi inainte orice s-ar intampla.
13. Niciodata nu ofensa pe nimeni.
14. Daca cineva vrea sa te distruga, distruge-l primul.
15. Orice persoana merita un simplu ”multumesc”.
16 Hotul, care-ti fura timpul, nu este mai bun decat cel, care-ti fura bijuteriile. Gestionezi timpul – gestionezi banii.
17. Nu e neaparat sa spui tot ce gandesti.
18. Recompenseaza-te pentru o treaba bine facuta.
19. Patronul trebuie sa stie ce viata duce angajatul sau.

Foarte interesant și..  Doar 5 minute în compania unei femei frumoase pentru unii bărbați ridică la maxim nivelul de hormoni de stres

20. Uneori, trebuie sa dai mai mult decat suficient, daca doresti cu adevarat sa dai suficientul.
21. Pe timpuri grele, investeste banii in viitorul civilizatiei – vei fi recompensat inzecit.
22. Devii bogat atunci cand te multumesti cu ceea ce ai.

https://www.youtube.com/watch?v=W7hrDtOAV8s

Sursa: eustiu.com


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentÎl folosim mereu, iar acum aluminiul este un criminal tăcut al lumii moderne
Articolul următorObiectul misterios care a şocat România în 1984. Fenomenul de la Alexeni a fost trecut sub tăcere de comunişti