După ce Protecția Consumatorului a încercat ani la rând să oprească târgurile de must, în această toamnă aceste târguri au primit aprobare pentru activitate. Mustul reprezintă primul pas în producția vinului, după ce strugurii au fost culeși de pe vița de vie. Este foarte gustos și nu conține alcool, perioada de fermentare este de două-trei săptămâni. Iar clienții nu au întârziat să apară. Un litru de must roșu se vinde cu 10 – 15 lei. Cine vrea doar un pahar de poftă îl poate achiziționa cu 5 lei la târgurile de profil.
Producătorii spun că anul acesta aroma mustului este mai intesă, poate și din cauza secetei.„În comparație cu alți ani, anul acesta nu prea a plouat și sunt foarte dulci strugurii. Căpșunica e cel mai preferat, are o aromă mai intens”, spune Adriana Cobzaru, producător local, citat de evz.ro.
Iar specialiștii în nutriție spune că ar fi pacat sa nu profitați de proprietatile benefice ale mustului. Incepand de la scaderea colesterolului si pana la intarirea sistemului imunitar, ai o…
Citește continuarea pe RomaniaTV.net