Nucile, migdalele și fisticul sunt foarte importante, deoarece nutrienții pe care îi conțin ajută la vindecarea unor boli. Bogate în vitamine și minerale, nucile, migdalele și fisticul precum și fructele uscate au un rol important pentru sistemul cardiovascular. Bucurați-vă de ele în fiecare zi, dar în cantități mici, din cauza conținutului lor de grăsimi vegetale!
Beneficiile pentru sănătate ale nucilor sunt bine cunoscute astăzi, mai ales în ceea ce privește tratarea bolilor cardiovasculare. Semințele oleaginoase și fructe uscate sunt recomandate de nutriționiștii americani. Ei spun că în cantități mici se pot consuma în meniuri de zi cu zi.
Ele oferă în medie 600 kcal/ 100 g (580 kcal la nuci, 593 kcal la migdale, 604 kcal pentru fistic, 613 kcal pentru arahide). Consumul lor trebuie limitat la o mână de semințe pe zi ori 10-30 de nuci, migdale sau semințe de fistic pe zi.
Sunt bogate în acizi grași mono-nesaturați (omega 9) și poli-nesaturați (omega 3 si Omega 6) si sărace în grăsimi saturate care, în exces, sunt nocive pentru sistemul nostru cardiovascular. Acestea echilibrează aportul de grăsimi.
Spre deosebire de alte fructe și semințe, nucile au cantități reduse de vitamina C, dar sunt bogate în vitaminele A, B și E cu proprietăți antioxidante și care contribuie la imunitate, funcționarea sistemului nervos și la echilibrul hormonal. Ele sunt, de asemenea, surse excelente de minerale(magneziu, mangan, fosfor, fier, sulf, zinc, cupru) și oligoelemente care reprezintă 2% din greutate lor. Consumul de migdale sau fistic nesărate în fiecare zi reglează tensiunea arterială, datorită bogăției lor în potasiu. Migdalele au cantități importante de calciu si pot fi o sursă alternativă la produsele lactate.
Nucile ajută la menținerea constantă a glicemiei. Reduc nivelul colesterolului din sânge, facilitează tranzitul intestinal și dau o senzație de sațietate.
Studiile britanice publicate în 2014 arată că arahidele prăjite sunt mai alergenice decât cele neprăjite.
Potrivit cercetătorilor de la Oxford (Marea Britanie), sub efectul căldurii proteinele (din arahide) responsabile pentru reacția alergică pot suferi modificări semnificative în proprietățile lor chimice ceea ce le face și mai reactive.
Sursa: sciencesetavenir.fr