luni, aprilie 15, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

In funcție de poziția lui la ureche, telefonul mobil poate indica emisfera cerebrală dominantă a creierului uman

Telefonul mobil poate indica emisfera cerebrală dominantă a creierului uman. Descoperirea a fost făcută de cercetătorii de la Henry Ford Hospital din Detroit. Potrivit oamenilor de ştiinţă, majoritatea persoanelor care ţin telefoanele mobile la urechea stângă au emisfera dreaptă dominantă, iar cei care discută cu telefonul la urechea dreaptă – emisfera stângă.

Deşi credeţi că-i firesc să ţineţi telefonul la ureche cu mâna dominantă, cercetătorii au descoperit că lucrurile nu stau aşa de simplu. Oamenii de ştiinţă relevă o corelaţie puternică între partea dominantă a creierului şi urechea folosită pentru a asculta o convorbire telefonică.

Mai mult de 70 la sută dintre participanţii la test au dus telefonul la urechea aflată pe partea mâinii dominante. Mai mult de 95 la sută din populaţia lumii au partea stângă a creierului ca dominantă. Centrul vorbirii şi al limbii acestora se află tot pe partea stângă şi au cele mai multe şanse de a folosi mâna dreaptă pentru scris şi alte sarcini uzuale.

Oamenii a căror parte dreaptă a creierului este dominantă, au şanse mult mai mari să ducă telefonul la urechea stângă.

Studiile nu sunt gratuite aşa cum par. Cercetătorii caută să tragă o concluzie pentru responsabilitatea atribuită telefonului mobil în declanşarea cazurilor de cancer al creierului.

Ei spun că dacă acest fapt este adevărat şi incidenţa cancerului de creier ar trebui să fie mai mare pe partea dreaptă. Cercetările continuă.

Studiul a mai avut în vedere cartografierea centrului limbii şi limbajului la nivel cerebral şi găsirea unei opţiuni mai puţin invazive, cu costuri mai mici, a testului Wada. Acest test presupune acum injectarea unui anestezic în artera carotidă pentru a se putea obţine o hartă a creierului.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.