sâmbătă, septembrie 23, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Deficitul bugetar îi sperie pe guvernanți. Dancila și Teodorovici au pus deja ochii pe bugetarii care vor fi sacrificați

Deficitul bugetar a atins cote alarmante, iar guvernanti cauta sa taie din cheltuieli in sectorul bugetar. Toate detasarile de personal din societatile comerciale in ministere vor fi analizate incepand de saptamana viitoare, a anuntat vineri seara premierul Viorica Dancila, in timpul unei conferinte de presa sustinuta la Tulcea.

„Sunt foarte multe persoane, pe unele dintre ele le stim, pe altele le aflam acum cand facem analiza fiecarui minister, persoane care sunt detasate de la societati comerciale. Daca e angajat de trei zile pe salariul de prim-ministru, detasarea se face pe salariul din societate. Aceste lucruri nu le mai putem accepta. Vom cere detasarile de la fiecare minister in parte, pentru ca nu e corect si nu e un mod constructiv de abordare”, a afirmat premierul, citat de ziare.com

Dancila a mai spus ca vor fi verificate si entitatile din cadrul unor ministere care au mai multi sefi decat angajati.

„Sunt ministere in care avem entitati cu mai multi factori de conducere decat salariati. Avem entitati unde vrem sa vedem ce au facut intr-un an de zile. Avem societati, si am vazut una chiar saptamana trecuta, in care veniturile sunt egale cu cheltuielile, dar si-au crescut salariile. Nu este o abordare corecta. Nu putem irosi banul public si trebuie sa fim foarte fermi in astfel de situatii.

De saptamana viitoare vom lua fiecare minister in parte, vom analiza toate aceste lucruri si vom vedea cum putem descentraliza si sa lasam unitatile din teritoriu in subordinea consiliilor judetene si sa apropiem decizia de cetateni”, a mentionat premierul Dancila.

Acelasi lucru il spusese si la Galati

Foarte interesant și..  Sunt românii mai rezistenți în fața coronavirusului? Ce spune președinta Societății Române de Genetică

Declaratiile au fost facute in contextul in care ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a prezentat masuri care ar putea fi adoptate pentru acoperirea deficitului bugetar.

„Daca te-ai pensionat din sistemul de stat, mai lucrezi la stat? Eu spun ca nu. Mergi in privat! Stim foarte bine ce se intampla de ani de zile in acest sens. Sunt masuri de bun-simt pe care le vom discuta, astfel incat pana la rectificare sa fie prezentate si, sper, multe din ele sa fie si asumate”, a afirmat ministrul Teodorovici.

Acesta a mai spus, intrebat daca se ia in calcul supraimpozitarea pensiilor speciale, ca fiecare minister va face propuneri in privinta scaderii cheltuielilor sau a cresterii veniturilor.

Discutiile Ministerului Finantelor Publice cu celelalte ministere pe tema masurilor care pot fi luate pentru acoperirea deficitului au inceput pe data de 3 iulie, se vor incheia pe data de 10 iulie si apoi vor fi centralizate si prezentate premierului Viorica Dancila, potrivit lui Teodorovici.

Presedintele PSD, Viorica Dancila, alaturi de presedintele executiv al partidului, Eugen Teodorovici, si secretarul general Mihai Fifor au participat vineri seara la sedinta Comitetului Executiv Judetean al Organizatiei PSD Tulcea.

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

  1. Daca Domnul Ministrul al Ministerului Finantelor doreste mai multe incasari la BGCS sa verifice sesizarea facuta de mine in noiembrie 2016 catre ANAF, Guvernul Romaniei, Presedintia Romaniei si sa constate ca nu s-a corectat nimic, cu mici exceptii corecturile facute de mine in evidenta fiscala a fostei AFPO Fundulea si AFPO Lehliu Gara, ambele administratii financiare cumulate in SFO Lehliu Gara, judetul Calarasi. Nu a fost preluata evidenta fiscala de pe suport de hartie in totalitate in Sistemul Informatic. Promovarea si obtinerea diplomelor cu studii superioare trebuie verificate cu multa seriozitate, de asemenea trebuiesc verificarte intocmirea documentelor fiscale, activitatea functionarilor publici in timpul programului de lucru, prezenta acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.