joi, iunie 13, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Descopera.ro. Alergătorii de elită trăiesc mai mult, au descoperit oamenii de știință

Să alergi 10 ore pe săptămână timp de peste 120 km este un exercițiu extrem, cu siguranță. Cu toate acestea, departe de a împinge corpul dincolo de limitele sale, un nou studiu sugerează că unii atleți profesioniști își adaugă ani la viață cu astfel de rutine.

Analiza include date de sănătate publică de la primele 200 de persoane. Potrivit unei echipe de cercetători din Canada și Australia, acești alergători profesioniști au trăit, în medie, cu aproape 5 ani mai mult decât populația generală.

Descoperirile contrazic opinia conform căreia prea multă mișcare are efecte negative asupra sănătății pe termen lung. Împingerea corpului uman la maximum ar putea fi de fapt benefică, cel puțin pentru unii.

Deși numeroase studii epidemiologice sugerează că persoanele active din punct de vedere fizic trăiesc mai mult decât cele inactive, nu este clar dacă a face mai mult sport decât se recomandă este benefic sau nu pentru sănătate.

Stilul de viață al sportivilor de mare intensitate, care participă la maratoane, ciclism de anduranță sau triatlon, ar putea să le supună inimile la un stres nejustificat,…

Citeste articolul integral pe descopera.ro

Foarte interesant și..  Are 14 km adâncime și mai bine de un sfert de secol a fost ascunsă omenirii de ruși

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.