vineri, iunie 14, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Descopera.ro. Astronomii au observat pentru prima dată coliziunea dintre două găuri negre din Universul antic

Pentru prima dată, a fost observată o pereche de găuri negre care se ciocnesc în Universul antic. Observațiile, realizate de Telescopul Spațial James Webb, dezvăluie o fuziune a două galaxii și a găurilor negre monstruoase, de pe vremea când Universul avea „doar” 740 de milioane de ani, aproximativ a douăzecea parte din vârsta sa actuală.

Descoperirea că fuziunile masive par să fi fost comune în Universul timpuriu ar putea ajuta la explicarea modului în care găurile negre supermasive, precum cea din centrul Căii Lactee, au ajuns să aibă proporții atât de impresionante.

„Una dintre problemele pe care le avem în cosmologie este explicarea modului în care aceste găuri negre reușesc să crească atât de mult. În trecut, am vorbit întotdeauna despre consumarea rapidă a materiei sau despre nașterea lor deja mari. O altă posibilitate este că ele cresc foarte repede prin fuziuni”, explică prof. Roberto Maiolino, astrofizician la Universitatea din Cambridge (Anglia) și membru al echipei din spatele observațiilor.

Ce ne învață aceste găuri negre care se ciocnesc despre Univers?

Până acum, nu era clar dacă…

Citeste articolul integral pe descopera.ro

Foarte interesant și..  TikTok nu va fi vândut, în ciuda legii promulgate în SUA. Ce a anunțat compania care deține aplicația

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.