vineri, iunie 14, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Descopera.ro. Au fost găsite „concentranții semnificative” de microplastice în testiculele umane

Oamenii de știință au detectat „concentrații semnificative” de microplastice în testiculele umane, dar și în ale câinilor. Mai îngrijorător, au găsit și unele dovezi că anumite forme de microplastice ar putea avea un impact negativ asupra numărului de spermatozoizi.

Cercetătorii de la Universitatea din New Mexico (SUA) au căutat microplastice în 47 de testicule canine și 23 de testicule umane prelevate în timpul autopsiilor; aceste microplastice în testiculele umane au fost găsite în fiecare individ.

Concentrația medie de microplastice din țesutul testicular al câinilor era de 122,63 micrograme per gram de țesut, în timp ce concentrațiile din țesutul testicular uman erau de 328,44 micrograme per gram.

Au fost descoperite microplastice în testiculele umane

„La început, am avut îndoieli că microplasticele ar putea penetra sistemul reproducător. Când am primit primele rezultate pentru câini, am fost surprins. Am fost și mai surprins când am primit rezultatele pentru oameni”, a declarat Xiaozhong „John” Yu, autor principal al studiului și profesor la College of Nursing al Universității din New…

Citeste articolul integral pe descopera.ro

Foarte interesant și..  Descopera.ro. O nouă formă genetică a bolii Alzheimer a fost identificată

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.