vineri, iunie 14, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Descopera.ro. Ce putem afla din cristalele antice despre apa și continentele Pământului?

Primele continente ale Pământului ar fi apărut din oceanele primordiale ale planetei mult mai devreme decât se credea anterior, la doar șase sute de milioane de ani după formarea planetei, sugerează noi cercetări pe cristalele antice.

Cercetătorii au descoperit că cristalele antice de zircon din Jack Hills, Australia de Vest, conțin dovezi ale apei dulci, ceea ce indică faptul că porțiuni de teren trebuie să fi fost prezente, deoarece apa dulce se poate forma doar dacă există uscat pe care să se adune după precipitații.

Echipa a descris zirconurile la o conferință a Uniunii Europene de Geostiințe în aprilie 2024.

Compoziția Pământului timpuriu i-a intrigat pentru mult timp pe oamenii de știință. Atunci când planeta noastră s-a format, acum 4,6 miliarde de ani, era o sferă fierbinte de magmă. Eonul următor, numit Hadean (4,6 miliarde – 4 miliarde de ani în urmă), este puțin înțeles. Deși știm că această magmă s-a solidificat în cele din urmă și a format o crustă, nu știm exact ce s-a întâmplat după aceea, scrie Live Science.

Cristalele antice arată că primele continente sunt mai vechi decât…

Citeste articolul integral pe descopera.ro

Foarte interesant și..  Anunțul oficial de la ASF despre pensiile private obligatorii ale românilor. Ce s-a întâmplat cu banii din fondurile de pensii Pilonul II

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.