joi, mai 23, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Descopera.ro. Ce substanță radioactivă a fost găsită în urina fumătorilor de țigări electronice?

Deși țigările sunt aproape cu siguranță mai mortale, noi cercetări sugerează din nou că există dezavantaje și în ceea ce le privește pe cele electronice. Iată ce a fost găsit în urina fumătorilor de țigări electronice.

Cercetarea, publicată în jurnalul Tobacco Control, a analizat probe de urină prelevate de la adolescenți care folosesc dispozitive de vapat. Printre cei care vapau frecvent, adică cei care vapau între 5 și 19 zile pe lună, nivelurile de plumb urinar erau cu 30% mai mari decât la utilizatorii ocazionali, care foloseau dispozitivele de vapat pentru cinci sau mai puține zile pe lună.

În același timp, urina fumătorilor de țigări electronice conținea niveluri de uraniu de două ori mai mari la cei care vapau frecvent decât la cei ocazionali.

Urina fumătorilor de țigări electronice conține uraniu și plumb

Aceste constatări, conform cercetătorilor, sugerează că utilizarea țigărilor electronice ar putea crește riscul de expunere la metale la tineri. Cu toate acestea, ei subliniază că studiul a fost doar observațional și nu poate dovedi o legătură cauzală între vapat și expunerea la…

Citeste articolul integral pe descopera.ro

Foarte interesant și..  Descopera.ro. Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.