joi, iunie 13, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Descopera.ro. Cercetătorii au convertit grăsimea de pui în dispozitive de stocare a energiei

Tendința globală spre energie mai sustenabilă și verde a crescut rezervele de energie și cererea de dispozitive de stocare a energiei. Din păcate, unele materiale pentru aceste dispozitive pot fi scumpe și problematice din punct de vedere ecologic. Producerea de dispozitive alternative de stocare a energiei din lucruri care sunt de obicei aruncate ar putea ajuta la rezolvarea acestor provocări. Aici intervine grăsimea de pui.

Acum, cercetătorii au creat o metodă prin care transformă grăsimea de pui în electrozi pe bază de carbon pentru supercondensatoare care stochează energie și alimentează LED-uri.

Lucrarea a fost publicată în revista ACS Applied Materials & Interfaces.

Un excedent de energie

În 2023, capacitatea globală de energie regenerabilă a înregistrat o creștere fără precedent, de aproape 50% față de anul anterior, conform Agenției Internaționale pentru Energie. Dar această energie excedentară trebuie stocată undeva pentru ca lumea să beneficieze ulterior de ea. De exemplu, zilele însorite din California au declanșat recent prețuri negative la energie din cauza ofertei excedentare de la panourile…

Citeste articolul integral pe descopera.ro

Foarte interesant și..  Câte celule din organismul tău sunt, de fapt, umane?

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.