marți, mai 21, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Descopera.ro. Cercetătorii au găsit o mutație care protejează oamenii de îmbătrânire

Pe măsură ce persoanele bogate cheltuie sume impresionante în încercarea de a împiedica îmbătrânirea, ce-ar fi dacă secretul unei vieți mai lungi este de fapt ascuns în constituția genetică a persoanelor care suferă de o formă rară de nanism? Iată mutația care protejează de îmbătrânire!

Această cohortă particulară de persoane de statură mică are o tulburare genetică rară numită sindromul Laron, care este cauzată de o mutație care le conferă receptori deficienți pentru un hormon de creștere.

Dar această mutație le oferă și avantaje interesante pentru sănătate. Un nou studiu, publicat în jurnalul Med, a descoperit că persoanele cu sindromul Laron au un risc redus de a dezvolta probleme cardiace datorită tensiunii arteriale mai scăzute și a unei acumulări mai reduse de plăci de aterom, printre alte beneficii.

„Am arătat în studii că persoanele cu Laron au o incidență foarte scăzută a cancerului, a diabetului și a declinului cognitiv”, a declarat Valter Longo, profesor de gerontologie și științe biologice la Universitatea din California de Sud (SUA) și autor principal al studiului.

Foarte interesant și..  Trebuie să mâncăm, neapărat, de cinci ori pe zi. În nutriție există doar trei contraindicații generale. Sfaturi esențiale pentru o viață sănătoasă oferite de nutriționistului Florin Bălănică

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.