Când oamenii sunt bolnavi, empatia socială este mai mică decât atunci când sunt sănătoși. Acest lucru a fost confirmat printr-un studiu realizat de Universitatea Ruhr din Bochum și Universitatea Duisburg-Essen, Germania.
Cercetătorii au investigat „comportamentul de boală”, un proces în care corpul își reorganizează prioritățile biologice în contextul unei infecții acute. Până acum, acesta a fost cercetat în principal în legătură cu retragerea socială și sentimentele de deconectare socială. Dar cum afectează boala empatia socială?
Studiul actual aruncă o nouă lumină asupra legăturilor dintre infecțiile cu inflamație în corp și capacitatea de a simți empatie față de durerea altora. Echipa din Bochum și Essen, care colaborează în cadrul Alianței Universitare Ruhr, și-a publicat concluziile în revista Brain, Behavior and Immunity.
Experimental, diferitele aspecte ale comportamentului de boală pot fi induse prin administrarea de endotoxine bacteriene, pe scurt LPS, de la lipopolizaharide. Cercetătorii din Bochum și Essen au folosit acest mecanism. Aceștia au administrat o doză mică de LPS sau, ca…
Citeste articolul integral pe descopera.ro