luni, mai 20, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Descopera.ro. De ce Sistemul Solar este aliniat cu Axa Răului?

Cu cât învățăm mai mult despre lume și cosmos, cu atât suntem nevoiți să renunțăm la ideile despre propria noastră importanță. Am descoperit că omenirea nu este centrul Universului în jurul căruia se rotesc toate obiectele. Apoi am constatat că Pământul se rotește în jurul Soarelui și am crezut că acesta este centrul Universului în schimb. Ce înseamnă faptul că Sistemul Solar se aliniază cu axa răului?

Acum știm că nici Soarele nu este centrul Universului. Abandonând ideile despre propria noastră importanță, acum folosim principiul lui Copernic și omologul său astronomic actualizat, principiul cosmologic; noi pe Pământ nu suntem centrul Universului, nici nu ocupăm o regiune privilegiată în interiorul său. Deși regiunile spațiale pot diferi (de exemplu, Vidul din Boarul), văzut la o scară suficient de mare, universul este izotrop și omogen, adică la fel oriunde te-ai afla în interiorul său.

O încălcare a acestui principiu ar fi uriașă. Nu la fel de mare ca o încălcare a legilor termodinamicii, dar tot o problemă serioasă, scrie IFL Science.

Principiul lui Copernic

„Principiul lui…

Citeste articolul integral pe descopera.ro

Foarte interesant și..  Descopera.ro. Cea mai veche baterie funcționează neîntrerupt de peste 180 de ani

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.