luni, iunie 24, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Descopera.ro. Iată ce se întâmplă în creierul tău dacă îți place să citești ficțiune

Este o zi importantă pentru iubitorii de cărți: oamenii de știință studiază modul în care lectura de ficțiune influențează creierul. Dacă citești ficțiune, veștile sunt bune!

Într-un interviu pentru PsyPost, Lena Wimmer, cercetătoare postdoctorală la Universitatea Maximilian (Germania), a explicat că ea și colegii ei au dorit să pună bazele unor studii cantitative despre efectul ficțiunii asupra gândirii și au descoperit, spre încântarea lor, că lectura este mai benefică decât sugerează unii critici.

„În ultimele decenii, savanții din mai multe discipline au susținut că există beneficii considerabile, dar și potențiale dezavantaje, ale lecturii de ficțiune pentru cogniție în lumea reală. Am vrut să obțin o imagine obiectivă, cantitativă a dovezilor empirice relevante pentru a decide dacă vreuna dintre aceste presupuneri este susținută de studii empirice”, a declarat ea, citată de Futurism.

Pentru a descoperi cum îți este influențat creierul dacă citești ficțiune, Wimmer și colegii săi au realizat două meta-analize.

Citești ficțiune? Cercetătorii au doar vești bune!

Prima, explicată…

Citeste articolul integral pe descopera.ro

Foarte interesant și..  Satul din România pe care mulți îl credeau doar „o vorbă” există cu adevărat. Situat în apropiere de București, toți l-au menționat cel puțin o dată

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.