joi, iunie 13, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Descopera.ro. O nouă metodă de reciclare ar putea rezolva una dintre cele mai mari provocări ale lumii

Cercetătorii de la Universitatea din Cambridge (Anglia) au dezvoltat o metodă de reciclare a cimentului cu emisii foarte reduse la scară largă, o inovație care ar putea fi crucială în tranziția către zero emisii nete.

Această metodă de reciclare a cimentului, despre care cercetătorii spun că este „un adevărat miracol”, folosește cuptoare cu arc electric alimentate electric, utilizate pentru reciclarea oțelului, pentru a recicla simultan cimentul, componenta betonului ce consumă mult carbon.

Betonul este al doilea cel mai utilizat material pe planetă, după apă, și este responsabil pentru aproximativ 7,5% din totalul emisiilor antropogene de CO2. O modalitate scalabilă și eficientă din punct de vedere al costurilor de reducere a emisiilor cauzate de beton, în timp ce satisfacem cererea globală, este una dintre cele mai mari provocări de decarbonizare ale lumii.

O nouă metodă de reciclare a cimentului ar putea schimba industria construcțiilor

Cercetătorii de la Cambridge au descoperit că cimentul uzat este un substitut eficient pentru var, care este folosit în reciclarea oțelului pentru a elimina impuritățile…

Citeste articolul integral pe descopera.ro

Foarte interesant și..  Energie electrică aproape nelimitată pentru dispozitive mici precum telefoanele. Bateriile nucleare - soluția viitorului

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.