vineri, iunie 14, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Descopera.ro. Oamenii de știință au descoperit, în premieră, o moleculă care absoarbe gazele cu efect de seră

Oamenii de știință au descris un nou tip de material poros, unic în structura sa moleculară, care ar putea fi folosit pentru a reține dioxidul de carbon și un alt gaz cu efect de seră mai puternic.

Sintetizat în laborator de cercetători din Marea Britanie și China, materialul este realizat în două etape, reacțiile asamblând blocuri de construcție prismatice triunghiulare în cuști tetraedrice mai mari și mai simetrice – producând prima structură moleculară de acest tip, susține echipa.

Materialul rezultat, cu abundența sa de molecule polare, atrage și reține gazele cu efect de seră, cum ar fi dioxidul de carbon (CO2). De asemenea, a demonstrat o stabilitate excelentă în apă, ceea ce ar fi esențial pentru utilizarea sa în captarea carbonului în mediul industrial.

,,Aceasta este o descoperire interesantă”, spune Marc Little, cercetător în domeniul materialelor la Universitatea Heriot-Watt din Edinburgh și autor principal al studiului, ,,deoarece avem nevoie de noi materiale poroase pentru a ajuta la rezolvarea celor mai mari provocări ale societății, cum ar fi captarea și stocarea gazelor cu efect de…

Citeste articolul integral pe descopera.ro

Foarte interesant și..  Cele mai ciudate soiuri de legume. De la usturoi negru la porumb mov sau chiar vinete albe

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.