sâmbătă, mai 25, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Descopera.ro. Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului

Copil fiind, teorema lui Pitagora o învățam și o știam pe de rost, rostind-o la orice oră din zi și din noapte. Poezia matematicii. „Într-un triunghi dreptunghic suma pătratelor catetelor este egală cu suma pătratelor ipotenuzei”.

Matematic, formula este exprimată astfel: a^2 + b^2 = c^2 Unde „a” și „b” reprezintă lungimile catetelor, iar „c” reprezintă lungimea ipotenuzei. Acestă relație este valabilă numai pentru triunghiurile dreptunghice, unde unul din unghiuri este un unghi drept (90 de grade).

Teorema lui Pitagora poartă numele matematicianului grec antic Pitagora, căruia i se atribuie descoperirea sa. Este una dintre teoremele fundamentale ale geometriei și are aplicații în diverse domenii, inclusiv în trigonometrie și fizică.

Învățăturile lui Pitagora au mers dincolo de matematică

Pentru unii oameni, teorema lui Pitagora a fost percepută poate (mai ales în copilărie) ca un mic coșmar, deoarece învățarea și aplicarea acesteia pot fi dificile pentru cei care nu rezonează foarte bine cu matematica. Cu toate acestea, pentru alții, această teoremă a reprezentat imnul matematicii….

Citeste articolul integral pe descopera.ro

Foarte interesant și..  Descopera.ro. Cea mai veche baterie funcționează neîntrerupt de peste 180 de ani

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.